Ameliyatsız burun estetiği burna uygulanan işlemler sonrası iyileşme süreci beklemeksizin normal hayata dönmek anlamına gelir. Etkileri uzun yıllar sürebilen bu estetik uygulamada herhangi bir cerrahi işlem bulunmaz. Bu da estetik bir burna sahip olmak için girişilen sürecin en az komplikasyon riski ile atlatılmasını sağlar. Özellikle kalıcılığı göz önüne alındığında bile tercih sebebi olabilecek ameliyatsız burun estetiği hakkında merak edilen birçok ayrıntı vardır. Biz de bunlara ilişkin tatmin edici bir makale hazırladık.

Cerrahi burun estetiği uygulaması yaptırmaktan çekinenler haklı sebepler sıralarlar. Ameliyata hazırlık süreci, ameliyat sonrası gelişebilecek komplikasyonlar ve atlatılması gereken görsel sorunlar. Ayrıca yapılan tetkikler sonrası ameliyata uygun olmadığına karar verilen kişiler de cabası. Bütün bunlar birleştiğinde alternatif bir estetik işlem aramak zorunlu hâle gelebilir. Burada da devreye ameliyatsız burun estetiği girer. Teknolojinin gelişimiyle birlikte vücut estetiği için de uygulanan prosedürler gelişmektedir ve ameliyatsız burun estetiği de bunlardan biridir.

Burnunuzdaki herhangi bir sorundan dolayı estetik yaptırmayı düşünüyorsanız ve estetik seçenekleriniz arasında cerrahi yöntem yoksa bu tam size göredir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

Ameliyatsız burun estetiği nedir? Ameliyatsız burun estetiği tıbbi çevrelerce rinoplasti olarak da anılmaktadır. Buruna, kişinin talepleri doğrultusunda uygulanan bir dizi enjeksiyon işlemi ile estetik sonuçlar elde etme sürecidir. Kullanılan dolgu maddelerinin uygulama metotları önemlidir ve uzman ekiplerce yapılması gerekir.

Burundaki kozmetik problemler can sıkıcı bir hâl aldığında kişi bu problemleri ortadan kaldırmak için ameliyatsız burun estetiği kararı alabilir. Dolayısıyla cerrahi yöntem ile ilgili endişelerine mahkûm olmaktansa alternatif bir uygulamayı tercih edebilir ve beklentilerini karşılamak isteyebilir. Bu beklentileri fazlasıyla karşılayacak olan ameliyatsız burun estetiğinde burnun genişliği, darlığı, şekil bakımından asimetrisi ve boyutu değiştirilebilmektedir. Kullanılan dolgular, bir cerrahın gençleştirme amacıyla çizgileri ve kırışıklıkları doldurmak veya yüze hacim kazandırmak için kullanabilecekleri ile aynıdır. Prosedür, burun şeklinin belirli yönlerini değiştirebilir ve bazı şekillerde boyutunu değiştirebilir.

Bunların dışında burun estetiği yaptırmanızdaki amaç eğer burun kaynaklı nefes alma güçlüğü ise ameliyatsız burun estetiği sonuçsuz kalacaktır. Ameliyatsız burun estetiği estetik kaygıların giderilmesinde oldukça etkili ve güvenli bir seçenektir ancak bu işlemde burnun iç yapısı ile ilgili bir değişiklik yapılmaz. Çünkü ameliyatsız burun estetiği prosedürü burnun şeklinde radikal değişiklikler yapmaya izin vermez. Radikal değişiklikler talep ediliyorsa uygulamanın burna etkileri sınırlı kalacaktır.

Ameliyatsız Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız burun estetiği burna kozmetik açıdan tatmin edici bir şekil kazandırmak için özel dolgu bileşenleri ile yapılır. Estetik uygulamalarda sıkça kullanılan hyaluronik asidin iyileştirici gücüne bu işlemde de başvurulur. Burna enjekte edilen hyaluronik asidin sayesinde çeşitli şekil bozuklukları, kırışıklıklar ya da istenmeyen kavisler giderilebilir. Jelimsi bir dolgu maddesi ile gerçekleşen bu işlemden sonra beklentileri karşılayan estetik bir hacim ve şekil elde edilebilmektedir.

Ameliyatsız burun estetiği için kullanılan dolgular bir uzman tarafından belirlenen cilt tabakalarına enjekte edilir ve orada belli bir hacimle estetik sonuçlar verir. Uygulama metotlarına ve işlem ayrıntılarına göre dört ay ila üç yıl arasında değişen bir kalıcılık sağlar. Cerrahi burun estetiği ile mukayese edildiğinde oldukça kolay bir uygulamadır ve komplikasyon riski de çok düşüktür.

Bunun dışında ameliyatsız burun estetiği işlemi uygulanıp bittikten sonra sizden belirli bir pozisyonda kalmanız istenecektir. Bu, uygulamanın sonuçları ve işlem güvenliği için gereklidir. Ayrıca kişiye özgü bir durum olarak anestezi de uygulanabilir. Enjeksiyon sırasında hissedilebilecek hafif acıdan etkilenmemek için uygunluk durumuna göre lokal anestezi de kullanılabilmektedir. Lokal anesteziye herhangi bir hassasiyet geliştirmeyeceğinizden emin olunursa burun ve çevre dokular uyuşturulabilmektedir.

Bir diğer ayrıntı da işlem sırasında burunda hissedilen baskılamadır. Dolgu maddelerinin enjeksiyonu sırasında hissedilen bu hafif baskı normal bir durumdur ve herhangi bir sağlık endişesi yaşamanıza gerek yoktur.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kimler Yaptırmalıdır?

Ameliyatsız burun estetiği burun boyutlarında herhangi bir radikal değişiklik yapmaz. Ancak bu estetiği yaptıranların büyük çoğunluğu şu maddeler altında sıralayabileceğimiz problemlerden kurtulmak istemektedir:

  • Kemerli burun
  • Burnun belirli bölgelerinde meydana gelmiş çöküntüler ya da tümsekler
  • Burnun herhangi bir bölgesindeki asimetri
  • Burunda yer alan boşluklar
  • Burun deliklerinin arasındaki köprüde şekil bozuklukları

Bir burun ucunun eğimi olması gerekenden daha fazlaysa ameliyatsız burun estetiği ile bu durum düzeltilebilir. Ameliyatsız burun estetiğinde alınacak görsel sonuçlar çok ekstrem değişiklikler talep edilmediği sürece büyük ölçüde olumludur. Ameliyatsız burun estetiği bütün bu sorunlar göz önüne alındığında cerrahi işlem uygulamasından çok daha doğru bir tercih olacaktır. Burundaki küçük çaplı kusurların giderilmesinde ameliyatsız burun estetiğini tercih etmek kanama, enfeksiyon, şişlik gibi komplikasyon risklerinden de uzak durmanız anlamına gelir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Süresi

Tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra işlemin tam layıkıyla gerçekleşmesi 45 dakikaya kadar sürebilir. Yapılan uygulamanın türüne ve ameliyatsız burun estetiği uzmanının yetkinliğine göre bu süre kısalabilir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mı?

Ameliyatsız burun estetiği uygulama metotlarına göre geçici ya da kalıcı sonuçlar verebilir. Çeşitli enjeksiyonlar ile ameliyatsız burun estetiği yaptırılması durumunda, enjeksiyon türüne göre kalıcılık üç aydan iki ila üç yıla kadar çıkabilir. Geçici dolguların yapılması genellikle kalıcı dolgular öncesi gerçekleştirilen rutin bir işlemdir. Tıpkı diş dolgusunda olduğu gibi kalıcı dolgu enjeksiyonuna geçene kadar cildin geçici dolgu ile tanışması sağlanır. Geçici dolgular genellikle bir yıllık bir süre içinde etkilerini kaybederler. Ameliyatsız burun estetiğinin kalıcı hâle gelmesinin yolu onu azami etki süresi dolduğunda yenilemektir. Bu konuda enjeksiyonu gerçekleştiren medikal estetik hekimi ayrıntılı bilgi verecektir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Fiyatları

Ameliyatsız burun estetiği fiyatları cerrahi estetik uygulamalara göre daha ucuzdur. Ayrıca estetik hizmeti veren kurumun anlaşmalı olduğu bir sigorta şirketinden özel sağlık sigortanız yoksa devlet sigortası tarafından ücreti karşılanmaz.

Bunların dışında ameliyatsız burun estetiği fiyatları burnunuza uygulanacak olan dolgu tiplerine, işlemin yapılacağı kuruma ve beklentilerinizin karşılanması için ihtiyaç duyulan enjeksiyon miktarına göre değişebilir. Ayrıca işlemi uygulayacak uzmanın yetkinlik seviyesine göre de ameliyatsız burun estetiği fiyatları değişkenlik gösterebilir. İşlemin basitliği her uzman tarafından yapılabileceği anlamına gelmez. Bu konuda tatmin edici sonuçlar almak ve estetik bir buruna sahip olmak için alanında uzman biri ile randevulaşmanız gerekmektedir.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles