Ameliyatsız meme büyütme, medikal dolgu uygulamaları kullanılarak göğüslerin estetik görünüme kavuşturulmasıdır. Yakın zamana kadar cerrahi operasyonlarla yapılan meme büyütme, gelişen teknolojiye bağlı olarak medikal dolgu kullanım alanlarını artırmıştır. Böylece meme büyütme amacıyla uygulanan cerrahi yöntemler tek seçenek olmaktan çıkmıştır. İstenilen meme şekli ve büyüklüğünü en küçük bir kesi izi olmadan yapabilmeyi mümkün kılan uygulamalar, bıçak altına yatmak istemeyen bireylerin tercihiyle her geçen gün daha popüler hale gelmektedir.

Yenilikçi bir sistem olarak estetik uygulamalar arasında yer alan medikal dolgu teknikleri, yüz bölgesine uygulanan dolgulardan farklı olarak %98 oranında tuzlu su barındırmaktadır. Farklı vücut bölgeleri için uygulanması mümkün olan yöntemde kullanılan hidrofilik jel sayesinde, meme büyütme ameliyatları son derece güvenli bir şekilde yapılabilmekte olup, doğal meme görünümü net bir şekilde elde edilebilmektedir.

Genel sağlık durumu elverişli olan her kadına yapılabilen ameliyatsız meme büyütme uygulaması, yeterince meme dokusu olan kişilerde daha fazla hacim artışını mümkün kılarken, meme dokusu az olanlarda hacim artışı diğerlerine nispeten daha az olur. Meme yapısının daha estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayarak dış görünüşün daha çekici hale gelmesine olanak sağlayan uygulamalar,

  • Hidrofilik jel
  • Yağ enjeksiyonu
  • Hyalüranik asit uygulaması
  • Dolgu maddesi uygulaması
  • Aquafilling tekniğiyle göğüs büyütme gibi farklı yöntemleri kapsamaktadır.

Ameliyatsız Göğüs Büyütme ile Silikon Ameliyatının Arasındaki Farklar

Meme büyütme geçmişte günümüze en fazla talep gören estetik uygulamalardan biridir. Geçmişte cerrahi müdahale gerektiren ve göğüs bölgesine silikon yerleştirmek suretiyle yapılan meme büyütme ameliyatları, günümüzde ileri teknoloji ürünü uygulamalarla ameliyatsız bir şekilde yapılır hale gelmiş bulunmaktadır. Gelişen uygulama teknikleriyle birlikte daha kısa sürelerde, ağrısız ve acısız bir şekilde yapılan bu tür uygulamalar, elde edilen sonuç açısından da büyük farklılıklar göstermektedir. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü kullanım sağlayan yeni nesil silikon malzemelerle yapılan meme büyütme uygulamaları, ameliyat sonrası iz kalma sendromunu da ortadan kaldıracak tekniklerle yapılmaya başlanmıştır.

Estetik alanında yapılan klinik çalışmalar ve teknolojinin gelişmesine bağlı olarak ortaya çıkan yeni uygulama teknikleri,  ameliyatsız meme büyütme uygulamalarını olanaklı kılmıştır. Her geçen gün daha popüler hale gelen bu tür uygulamalarda herhangi bir cerrahi müdahale ve anestezi verilmesi söz konusu olmadan tüm beklentiler en üst düzey sonuçlarla karşılanabilmektedir. Ameliyatsız meme büyütme uygulamaları arasında yer alan ve en fazla talep gören aquafilling dolgu tekniği ameliyat sonrası herhangi bir iz kalmadan hastanın aynı gün sosyal yaşamına geri dönmesine olanak sağlamaktadır. Bu tür uygulamaların sağladığı en önemli avantajlardan biri, dokunmakla bile anlaşılamaması ve ameliyatla yerleştirilen silikonların aksine ömür boyu biçimlerinin bozulmadan vücutta kalıyor olmalarıdır.

Ameliyatsız Meme Büyütme Sarkık Göğüslere Uygulanabilir Mi?

Ameliyatsız meme büyütme uygulamaları sayesinde estetik görünüme sahip memelere kavuşmak mümkündür. Ancak, istenilen sonucun elde edilmesinde meme yapısı büyük öneme sahiptir. Ameliyatsız meme büyütme uygulaması küçük ve sarkık olmayan göğüslerde herhangi cerrahi operasyona gerek duyulmadan büyümeyi sağlasa da, sarkık ve esnekliğini yitirmiş göğüsler için geçerli bir teknik değildir. Aquafilling yöntemiyle meme büyütme işleminde göğüs bölgesinde dolgu enjekte edilerek büyüme sağlanmaktadır. İşlem sırasında eş zamanlı olarak dikleştirme yapılamayacağı için sarkık göğüslere sahip bireyde beklenilen sonucun elde edilebilmesi söz konusu değildir. Bu sebeple sarkık göğüslerin büyütülmesi işleminden önce memelerin toparlanması ve dikleştirilmesi süreçlerinin tamamlanması gerekir.

Böylece ameliyatsız meme büyütme uygulamalarına uygun bir göğüs yapısı elde edilerek silikon uygulaması veya ameliyatız meme büyütme işlemi gerçekleştirilebilir.

Ameliyatsız Meme Büyütme Uygulamasının Emzirmeye Zararı Var Mıdır?

Ameliyatsız meme büyütme estetik beklentileri tam olarak karşılamakla birlikte, uygulama sonuçlarıyla ilgili merak edilen birçok soru mevcuttur.  Özellikle anne olan veya anne olmayı planlayan kadınlar tarafından merak edilen husus, ameliyatsız göğüs büyütme uygulamasının emzirmeye zararı olup olmadığıdır. Auqfilling yöntemi ile meme büyütme sırasında enjekte edilen dolgu maddesi, kadının süt bezleri veya kanallarına zarar vermeyecek bölgelere uygulanmaktadır. Dolayısıyla ameliyatsız meme büyütme uygulamaları sonucunda emzirmeye engel teşkil edecek herhangi bir sorunun ortaya çıkması söz konusu değildir.

Uygulama özel bir kanül vasıtasıyla herhangi bir kesi işlemi uygulanmaksızın meme altındaki kas dokusu ve süt kanallarının arasında yer alan yağ dokusunun bulunduğu bölgeye yapılmaktadır. Bölgenin bu tür uygulamalara için elverişli olması meme büyütmenin herhangi bir sorun yaşanmadan elde edilebilmesini sağlamaktadır.

Ameliyatsız Meme Büyütme Neden İz Bırakmaz?

Ameliyatsız meme büyütme son dönemlerin en popüler estetik uygulamalarından biridir. Yoğun anestezi altında yapılan ve belirgin kesi izleri bırakan göğüs büyütme ameliyatlarından kaçınan kişiler ameliyatsız meme büyütme uygulamalarını tercih etmektedir. Özel kanüller kullanılarak hiçbir kesi yapılmadan gerçekleştirilen bu tür uygulamalar son derece konforlu ve güvenli olmasının yanı sıra, estetik beklentileri tam olarak karşılamaktadır.

Ameliyatsız meme büyütme uygulaması sırasında kullanılan dolgu malzemesi, meme bezi ile kas arasına özel bir iğne vasıtasıyla transfer edilerek yapılmaktadır. Böylece uygulama sonucunda memede belirgin bir şekilde dirilik ve boyut artışı sağlanmaktadır.

Ameliyatsız meme büyütme uygulamasının sağladığı en önemli avantajlardan biri herhangi bir iz bırakmaması iken, bir diğer avantajı da kişinin operasyon sonrasında normal hayatına hemen dönebilmesidir.

Ameliyatsız Meme Büyütme fiyatları Ne Kadardır ve Nelere Bağlıdır?

Ameliyatsız meme büyütme fiyatları memeler üzerinde yapılan fiziki muayene sonrasında belirlenir. Çünkü her hastanın istediği göğüs ölçüsü farklı olduğu gibi, ihtiyaçları da farklılık göstermektedir. Bazı kişilerde küçük bir büyüme yeterli olurken, küçük göğüslere sahip olup daha büyük boyutlarda meme ölçüsüne sahip olmak isteyenlerde daha fazla miktarda aquafilling dolgu malzemesi kullanılması söz konusudur.

Bazı kişilerde ise memelerin asimetrik duruşunu düzeltmek için sadece bir memeye dolgu uygulanması yeterli olabilmektedir. Dolayısıyla ameliyatsız meme büyütme uygulamalarında fiyatı belirleyen en önemli unsur, kullanılacak dolgu malzemesinin miktarıdır. Yapılan ilk klinik muayene sırasında hastanın beklentileri doğrultusunda ihtiyaç duyulacak dolgu miktarı belirlenmekte ve uygulama sonrasında ödenecek fiyat ortaya çıkmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles