Ameliyatsız yüz germe, cerrahi uygulamalar gerektiren yöntemlere alternatif olarak geliştirilen yeni nesil estetik uygulamalardan biridir. Orta yaşlarda başlayarak ilerleyen yıllarda daha belirgin hale gelen yüz sarkmaları, günümüzde herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan giderilmektedir. Özellikle ameliyat izleri sebebiyle ortaya estetik kayıpları göze alamayan kişiler tarafından tercih edilen bu yöntemler, her geçen gün daha fazla popülerlik kazanmaktadır.

Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri

Yüz germe uygulamaları, özel olarak geliştirilen yüz estetiği ipleri (PDO) kullanılarak yapılmaktadır. Lokal anestezi altında ortalama 30 dakika içerisinde yapılabilen uygulamalar,

  • Ultra matrix tekniği
  • Altın Üçgen tekniği
  • Örümcek ağı tekniği
  • Ulthera tekniği
  • Scarlet ile yüz germe tekniği
  • U-therapy tekniği gibi farklı yöntemler içermektedir.

En Popüler Ameliyatsız Yüz Germe Teknikleri

Ultra Matrix Tekniği

Yüz bölgesinde yaşlanmaya bağlı olarak oluşan sarkmaların giderilmesi adına cildin alt ve orta katmanlarında kolajen artışı sağlamak amacıyla yapılır. Ultra matrix tekniği işlemi uygulaması, PDO yüz estetiği iplerinin yardımıyla sarkmış deri altına bir matrix ağı oluşturarak yapılır. Uygulama sırasında uzman doktor tarafından iplerin büyük ustalıkla yerleştirilmesi sayesinde cilt eski esnek ve diri görünümüne yeniden kavuşur. Lokal anestezi ile yapılan uygulama yaklaşık 30 dakika sürer. Tolere edilebilir seviyede ağrı ile gerçekleşen işlem sırasında hastanın bilinci tamamen açıktır.

Uygulama sonrası hasta hemen taburcu edilerek normal yaşamına dönmesi sağlanır. Yüz sarkmalarının giderilmesi konusunda oldukça etkili bir yöntem olan Ultra matrix tekniği, gıdı sarkmaları, boyun kırışıklıkları gibi estetik sorunu oluşturan problemlerin giderilmesinde de oldukça etkili bir yöntemdir.

Altın Üçgen Tekniği

Altın üçgen tekniği adından da anlaşılacağı üzere 3 farklı uygulamaların kombine edilmesi sonucunda ameliyatsız yüz germe işlemi gerçekleşir. Altın üçgen tekniği, Ultra matrix, Scarlet ve U-therapy adı verilen güçlü tekniklerin tamamlayıcı uyumundan meydana gelir. Ultra matrix yöntemi uygulanarak cildin ihtiyaç duyacağı kolajen üretimi tetiklenirken, Scarlet cihazı ve altın uçlu iğne kullanılarak cildin üst katmanlarına radyofrekans dalgaları gönderilerek kolajen üretiminin artması sağlanır. Bu iki tekniğin kombine edilerek uygulanması sayesinde cildin tüm katmanlarında kolajen üretiminin artması sağlanır.

Termal ısı başlığına sahip bulunan U-therapy adı verilen yüz germe cihazı ise, cilt katmanlarında meydana gelen kolajen artış seviyesini daha da artırmanın yanı sıra, kolajen fiberlerinin birbirlerine daha sıkı şekilde tutunmalarını sağlar. Böylece 3’lü kombinasyonla yüz germe işlemi daha başarılı şekilde sonlandırılır. U-therapy uygulaması sırasında cilde verilen ısı iyileşme sürecini de kısaltarak hasta konforunun artmasına katkı sağlar. Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde kullanılan altın üçgen yöntemi, gıdı sarkmaları, boyunda meydana gelen kırışıklıklar gibi sorunların tedavisinde de mükemmel bir uyumla çalışır.

Ameliyatsız Yüz Germe Ağrılı Bir İşlem Midir?

Ameliyatsız yüz germe uygulamalarında kullanılan FDA onaylı cihazlarla yapılan işlemler sırasında sadece hafif iğne batması şeklinde ağrı hissedilir. Yaklaşık 30 dakika süren uygulama sırasında lokal anestezi etkisinde olan hastanın bilinci tamamen açıktır. Uygulama sonrası hafif kızarıklık oluşsa da, birkaç saat içerisinde kendiliğinden tamamen kaybolur. Ameliyatsız yüz germe uygulamaları nasıl yapılır? Yüz Gençleştirme Uygulamaları Ne Zaman Yapılmalıdır?

Ameliyatsız yüz germe önemli bir sağlık sorunu olmayan her bireye kolaylıkla uygulanabilmektedir. Ortalama 30 dakika süren işlemler konusunda uzman hekimler tarafından yapıldığı takdirde herhangi bir risk barındırmaz. Uygulamanın etkisinden maksimum derecede yararlanmak için 35 -50 yaşa aralığında iken yapılması tavsiye edilmektedir. Yüz gençleştirme dışında gıdı sarkmaları, boyun bölgesinde oluşan kırışma ve sarkmaların tedavisinde de oldukça etkili olan yöntemler, bireyin aynı gün sosyal yaşamına dönmesine olanak sağlamaktadır.

Ameliyatsız Yüz Germe İşleminin Fiyatı Ne Kadardır? Nelere Bağlıdır?

Ameliyatsız yüz germe işlemi fiyatları detaylı bir cilt analizi sonrasında belirlenir. Birbirinden tamamen farklı teknikler tek başına kullanılabildiği gibi, ağır sarkma ve kırışıklıklarda yöntemlerin kombine bir şekilde kullanılması da söz konusu olabilmektedir. Bu sebeple fiyatın belirlenmesinde en önemli faktör hangi yöntemin kullanılacağıdır. Bunun dışında, uygulama sırasında hangi ürünün kullanılacağı ve yüz bölgesindeki sarkma ve kırışıklığın derecesi de fiyatın belirlenmesinde etkilidir. Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde kullanılması gereken teknikler kişinin yaşı, genel sağlık durumu, cilt yapısı ve uygulamanın yüzün hangi bölümüne yapılacağı şeklinde analizler sonrası belirlenmektedir.,

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles