Eğer vücudunuzu şekle sokmak ve istediğiniz forma kavuşmak istiyorsanız, bölgesel kasları yeniden forma sokmanın yolları arasında birçok madde vardır. Evde bile yapabilecek olduğunuz bu hareketler, düzenli bir şekilde gerçekleştirilirse daha iyi sonuçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Burada bazı egzersizler şöyledir;

  1. Push-up
  2. Plank
  3. Glute Bridge
  4. Spider lunge
  5. Plank tap
  6. Squat
  7. Side lunge
  8. Squat jump
  9. Jumping lunge
  10. Tek bacak kaldırma
  11. Ters lunge
  12. Walkout

Eğer daha verimli çalışmak, bölgesel kasları daha hızlı forma sokmak istiyorsanız Schwarzy kullanmanız da mümkündür. Bölgesel yağları azaltmanıza yardımcı olan bu sistem, vücudun farklı yerlerine etki eder. Düzenli bir kullanım sonucunda şu gibi kazanımları size sağlar;

  1. Acısız ve konforlu bir yöntemle kaslarınızı forma sokmanızı sağlar.
  2. Abdominal obezite ya da obezite öncesi ile alakalı faktörlerin azaltılmasını sağlar.
  3. Bacaklar, kollar, kalçalar ve karın üzerinde etkilidir.

Bölgesel Kilolardan Kurtulma

Günümüzde birçok kişi bölgesel kilolardan şikâyetçidir. Burada öncelikle günlük kalori gereksinimine değinmek gerekir. Erkeklerde bu oran 2500 ile 3000 iken, kadınlarda 1800 ile 2000 arasıdır. Dolayısıyla her gün bu orana dikkat ederseniz, kilo almadan kurtulursunuz.

Zira vücut gün içerisinde yaptığı aktiviteler ile bunları yakacaktır. Ancak birçok kişi buna dikkat etmediği ya da hareketsiz kaldığı için bölgesel kilolar meydana gelir. Bu noktada birçok kişi diyet ile sonuç alabileceğini düşünse de bu tamamen yanlış bir olgudur. Zira spor olmaması, başarılı bir diyetten sonra kısa sürede kilo almaya sebep olacaktır.

Dolayısıyla kendinize göre bir program oluşturarak, belirli günlerde egzersiz yapmanız da gerekir. Burada da birer gün ara vermeye özen gösterilmelidir. Zira kasların onarılmasını beklemeden çalışma yapmak, sadece daha fazla yorulmanıza sebep olur.  Zira spor hareketleri ardından kaslar yıkılır. Vücut böylece onları daha güçlü şekilde tamir etmeye başlar.

Düzgün Bir Program Oluşturma

Daha önce egzersiz programı hazırlamamışsanız, dikkat etmeniz gereken ilk nokta hangi günler yapacağınızı belirlemedir. Burada en uygun olduğunu günler belirlenerek buna göre hareket edilir. Ardından her egzersiz gününden sonraki günü boş bırakmanız şarttır.

Ayrıca sağlıksız beslenmek, bölgesel kaslarınızı forma sokamamanıza sebep olur. Dolayısıyla beslenme alışkanlıklarınızı daha sağlıklı hale getirmeniz, başta ara öğünler olmak üzere protein alımına özen göstermeniz gerekir.

Egzersizleri Doğru Yapma

Bölgesel yağlardan kurtulmak istiyorsanız, egzersizden daha önemli olan bir konu onu doğru yapmaktır. Zira aksi durum bölgeleri biçimlendirememenize sebep olur. Günümüzde birçok kişinin spor yaptığını ve düzenli beslendiğini söylemesine rağmen sonuç alamaması bu nedenledir.

Peki, bunun için ne yapılmalıdır? Eğer yapacağınız egzersizleri tam olarak öğrenirseniz, bu sorunu tamamen bitirebilirsiniz. Ancak gerek programın daha doğru yapılması, gerekse egzersizlerinizin kontrol edilmesi için profesyonel yardım alınmalıdır.

Zira atladığınız küçük bir detay bile, size olumsuz sonuçlara sebep olacaktır. Daha fit olmak ve vücudunuzu sıkılaştırmak istiyorsanız, Schwarzy size en sağlıklı sonuçları sunar. Fokuslu manyetik stimülasyon sistemi olan bu teknoloji, herkese özel olarak uygulanır. Böylece istediğiniz sonuçlara daha kısa sürede ulaşmanız mümkün olur.

Şekillendirme, güçlendirme ve aerobik olmak üzere üç değişik modu bulunan Schwarzy, haftada iki kere yapılır. Böylece vücudunuza da kendisini toparlaması için izin verilir. Böylece kısa sürede hayal ettiğiniz bedene kavuşmanız mümkün olur.

 

Ayrıntılı Bilgi ve Randevu : 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles