Özellikle kadınlar için yüz bölgesinde en çok dikkat çeken ve en çok özen gösterilen alanlar şüphesiz göz altlarıdır. Bazı özel sebeplerden, çevresel faktörlerden ya da genetik sebeplerden dolayı göz altları istenildiği gibi kusursuz görünemiyor olmasının yanı sıra aynı zamanda tam tersi etki ile morluklar içererek ya da kırışıklıklar ile bazı kusurların oluşmasına uygun alanlardır.

Bu tarz sorunların giderilebilmesi ve yüz bölgesinin uyumlu görünebilmesi adına estetik ve güzellik uygulamaları kapsamında pek çok özel olanak da bulunmaktadır. Bunlar arasında en dikkat çekeni yüz ve göz altı dolgusu olarak bilinen ışık dolgusudur.  

Yüz ve göz altı dolgusunun avantajları kapsamında en ön plana çıkan durum şüphesiz bu işlemlerin herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeden yapılabiliyor olmasıdır. Kadın yad a erkek fark etmeksizin herkesin yaptırabileceği bu uygulama kapsamında yüz ve göz altı çevresinde oluşan tüm kusurların giderilmesi son derece kolaydır.

Yüz ve Göz Altı Dolgusu Nedir?

Bir diğer ismi ışık dolgusu olan yüz ve göz altı dolgusu içeriğinde vücut ile uyumlu çoğunlukla deri altında bulunan hücrelerin ve kolajen üretimi için gerekli olan elementlerin bulunduğu özel bir dolgu çeşididir. Bilineceği üzere özellikle kolajen eksikliğin vücut içerisinde yaşlılığa bağlı olan cilt sorunlarının yaşanmasına sebebiyet veriyor olduğundan bu uygulama kapsamında kolajen üretimi için cilde gerekli uyarı sağlanır.

Pek çok estetik işlemde kullanılan ve özellikle cildin uyarılarak sıkılaşması konusunda oldukça önemli bir işlevi bulunan hiyalüronik asit bu uygulama kapsamında kullanılan en temel etken olmakla birlikte dolgunun tamamında doğal ve insan vücudunda hali hazırda bulunan diğer etken maddeleri kullanılmaktadır. Dolayısıyla uygulamanın genel insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek herhangi bir ciddi yan etkisi olduğunu söylemek yanlış olacaktır.

Yüz ve Göz Altı Dolgusunun İçeriği Nedir?

Yüz ve göz altı dolgusunun içeriği tamamen iki farklı etkenden oluşur. Belirtilmiş olduğu gibi cildin kendini yenileme sürecinin başlatılabilmesi adına en önemli etkenlerden olan hyalüronik asit dolgunun temel içeriğini oluşturuyor olmakla birlikte bu etken maddesine poly vitamin kompleksi eşlik eder.

Yüz ve göz altı dolgusunun içeriği kapsamında hyalüronik asidin temel işlevi morluklar ve torbalanma gibi olumsuz durumların yok edilmesi olmakla birlikte dolgunun diğer bir parçası olan poly vitamin kompleksi ise hücrelerin uzun vadede yenilenerek kalıcı çözümler üretmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla uygulamanın uzun vadede çözüm hedeflediğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Yüz ve Göz Altı Dolgusu Ne İşe yarar?

Yüz ve göz altı dolgusu en genel anlamıyla:

  • Göz altında oluşan morlukların azaltılması
  • Göz altı kırışıklıklarının giderilmesi
  • Yüz hatları ile göz altının uyumlu ve ahenkli bir yapıya sahip olabilmesi
  • Yaşlılığa bağlı ciltte gerçekleşen olumsuz oluşumların önüne geçer.
  • Göz altı torbalanmalarına karşı çözüm üretir.

Gibi çoğunlukla kolajen eksikliği ve diğer faktörler sebebiyle ortaya çıkan yüz ve göz altı olumsuzluklarına karşı çözüm önerileri sunmaktadır.

Yüz ve Göz Altı Dolgusu Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak yüz ve göz altı dolgusu uygulamasının temel hedefinin cildin onarılması olduğu belirtilmelidir. Bu kapsamda yapılan işlemler cildin alt katmanında uyarıcı bir etkiye sahip olarak cildin onarılması konusunda bir dizi süreçten ibarettir. Son derece kısa sürede uygulanması mümkün olan yüz ve göz altı dolgusu cilt hücrelerinin yenilenerek daha genç ve elastik bir cildin oluşmasını sağlamaktadır.

Yüz ve göz altı dolgusu işlemleri kapsamında süreç su şekildedir:

  • Öncelikli olarak cilt uyumu için ön analiz işlemleri yapılır.
  • Uygulamaya başlamadan önce herhangi bir ağrı ya da sızı oluşumunun ortaya çıkmaması adına bölgeye lokal anestezi etkisi gösteren kremler sürülür.
  • Uygulama kemik üzerine yapılmaktadır ve bu yönüyle diğer tüm estetik müdahalelerden ayrılmaktadır.
  • Uygulama esnasında ucu keskin olmayan kanüller kullanılır.
  • Bu kanüller yanak bölgesinden itibaren cilde giriş yapılır.

Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından yüz ve göz altı dolgusu süreci de tamamlanmış olacaktır. görüleceği üzere son derece basit olan işlemler kısa sürede tamamlanır.   

Yüz ve Göz Altı Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?

Yüz ve göz altı dolgusunu yaptırabilecek olanlar şu şekildedir:

  • Göz altında mor halkalar ya da morluk olanlar
  • Göz altı kapağında hafif ya da orta ölçekli torbalanma olanlar
  • Göz altı kusuru konusunda sorun yaşayanlar
  • Yaşlanmaya bağlı yüz ve göz altı sağlık sorunu yaşayanlar
  • Göz altında bulunan sarkmalar ve tabakalardan rahatsız olanlar
  • 18 yaşını geçmiş bireyler

Gibi pek çok kimse kadın ya da erkek ayırt etmeksizin yüz ve göz altı dolgusunu yaptırabilmektedir. Özellikle yaşlanmaya bağlı kolajen eksikliğinden kaynaklanan cilt sorunlarının çözümü konusunda bu uygulama kapsamında göz altı ve yüz çevresinde benzersiz bir fayda sunulmaktadır.

Yüz ve Göz Altı Işık Dolgusunun Etkileri Ne Kadar Sürede Oturur?

Yüz ve göz altı dolgusunun etkileri en geniş anlamda ortaya çıkabilmesi adına estetik ve plastik cerrahi konusunda uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Ayrıca sterilize edilmiş ve hijyenik ortamlarda uygulamanın yapılması gerekiyor olmakla birlikte belirtilmiş olduğu gibi uygulamayı yapan hekimin bu konuda elde etmiş olduğu tecrübe ve birikim de kritik bir öneme sahiptir. Bilineceği üzere özellikle estetik ve güzellik konusunda uygulamaları yapan hekimlerin alanında uzman ve tecrübeli olmaları yapılan işlemlerin en sağlıklı sonuç verebilmesi adına en önemli etkenlerdir.

Aynı zamanda klinik ve estetik ortamının da yüz ve göz altı ışık dolgusu yaptırabilmek adına en uygun şartlar altında steril olması gereklidir. Steril ve hijyenik olmayan ortamlarda yapılan tüm uygulamalar genel insan sağlığının olumsuz yönde etkilenmesine sebep olabileceğinden aynı zamanda yapılan işlemlerin başarıya ulaşma konusunda da engelleyici bir özelliği bulunur. Dolayısıyla yüz ve göz altı dolgusu uygulamasına başvurulacaksa en doğru hekimin ve merkezin tercih edildiğinden emin olunması gerekmektedir.

Gözaltı ışık dolgusu ne kadar kalıcı?

Bu kapsamda doğru hekimin ve klinik ya da güzellik merkezinin tercih edilmesi durumunda yüz ve göz altı ışık dolgusunun etki süresi yaklaşık olarak 1,5 ile 3 yıl arasında değişmektedir. Yapılan işlemlere cilt ve vücudun verdiği genel tepkiler bu konuda temel belirleyici olmakla birlikte aynı zamanda sağlıklı bir yaşamın sürülmesi ya da bünyenin genel yapısı da bu konuda belirleyiciler arasında yer alır. Dolayısıyla uygulama sonrasın dikkat edilmesi gereken her odak noktasında gerekli özen gösterilir ve hekim tavsiyeleri dinlenirse uygulamanın 3 yıl kadar süre boyunca olumlu düzeyde etki ettiği görülecektir.

Yüz ve Göz Altı Işık Dolgusunun Yan Etkileri Var Mıdır?

Yüz ve göz altı dolgusunun olası yan etkileri ve göz altı ışık tedavisi sonrası komplikasyonlar şu şekildedir:

  • Yüz çevresinde oluşabilecek şişkinlikler
  • Kısa süreli morluk oluşumu
  • 2-3 gün kadar sürebilecek kızarıklıkların göz altı ve çevresinde oluşması
  • 2-3 hafta kadar sürebilecek nadiren gelişen morluklar

Önemli yan etkileri olmamakla birlikte kısa sürede gözlemlenen bu küçük yan etkiler uygulama kapsamında kullanılan bileşenlerden değil yapılan enjeksiyon işlemlerinden kaynaklanmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles