Ameliyatsız yanak inceltme tombul ya da dolgun olarak nitelenebilecek yanaklara estetik bir görünüm kazandırmak için yapılır. Yanak inceltme işlemi için ameliyatlı olarak da çeşitli çözüm yolları mevcuttur. Ancak ameliyatsız yanak inceltme sadece birtakım enjeksiyon süreçleri ile yönetildiği için daha çok tercih edilebilmektedir. Ameliyatsız yanak inceltme prosedüründe birtakım dolgu maddeleri kullanılır ve yanakların daha iyi görünmesi sağlanabilir.

Ağrısız ve düşük komplikasyon riskleri ile güvenli bir işlem olan ameliyatsız yanak inceltme işleminde iyileşme süresi de oldukça kısadır.

Kimler Ameliyatsız Yanak İnceltme Yaptırabilir?

Ameliyatsız yanak inceltme, cilde uygulanan birtakım işlemler ile yanakların şekillendirilmesidir. Dolayısıyla yanakları ile ilgili herhangi bir kozmetik problemi yaşayan kişiler tarafından yaptırılmak istenebilir.  

Yanaklarında bulunan simetrik ya da boyutsal problemlerin giderilmesini isteyen kişiler ameliyatsız yanak inceltme işlemi için uygundur. Düzlük, yuvarlaklık ya da buna benzer birtakım şekil sorunları yaşayanlar için de ameliyatsız yanak estetiği uygulanabilir. Sahip olunmak istenen yüz tipi belirlenerek uzmana bildirilirse süreç başlar.

Yüz Neden Şişmanlar?

Ameliyatsız yanak inceltme işlemini yaptırmak isteyenler tarafından da oldukça merak edilen bu sorunun birkaç yanıtı vardır. Yanakların hacim almasına neden olan ya da yüzü yuvarlak bir hâle getiren tombul yanaklar çoğu kişi tarafından istenmez. Genellikle kilo fazlalığı ile ilişkilendirilen tombul yanaklar yağ oluşumu ile de direkt bağlantılıdır. Ancak kilosu normalin üzerinde hatta altında olanların da bazen şişman yüze sahip olabildikleri bir gerçektir. Yüzün şişmanlamasına neden olan etkenleri makalemizde birkaç başlık altında toplayacağız.

Ayrıca yaşam biçiminiz ve edindiğiniz bazı alışkanlıklar da vücudunuza etkileri yüzünden yanaklarınıza da dolaylı olarak yansır. Yüzün şişmanlayıp hacim kazanmasına neden olan yağlar beslenme alışkanlığı ile ilgili olduğu kadar hareketsizlik ve bazı sağlık sorunları ile de bağlantılıdır. Yağlı yiyeceklerden oluşan bir beslenme düzeniniz varsa bunlar da kilonuzu olduğu kadar yüzünüzü de etkiler.

Bütün bu durumlar göz önüne alınarak konuşulacak olursa yüz neden şişmanlar?

Tuzlu Yiyeceklerin Etkisi

Tuzun içeriğinde sodyum vardır ve yüzün şişmanlamasına direkt etki eden maddelerden biri de sodyum alımıdır. Vücutta fazla sodyum bulunması sağlıksızdır. Çünkü sodyum vücutta suyun tutulmasını kolaylaştırır ve bu durum da şişliğe yol açar. Vücutta biriktirilen fazladan su ödeme ve şişkinliğe yol açar ve bu da yüzdeki şişmanlığın nedenlerinden biri olarak ön plana çıkar.

Özellikle tuz bakımından çok zengin fastfood, patates cipsleri ve soslu kuruyemişler vücudun sağlığı için olumsuz etkiler yapar. Bunlardan fastfood ve cipslerin tüketilmesi sağlık açısından zaten önerilmezken fazla tüketimi ise vücutta su tutulmasına neden olur. Kuruyemiş ise düzenli olarak tüketilmelidir ancak kuruyemişlerden ise fındık, fıstık ve ceviz gibi sağlığa yararlı olanları önerilmektedir. Bunların tüketimi ise yeterli miktarlardan fazla olmamalıdır.

Tuzlu yiyecekler bütün bu özellikleri ile kilo almaya neden olduğu gibi vücutta su tutulmasının da bir numaralı nedeni olarak öne çıkmaktadırlar.

Bunların dışında tuz vücudun alması gereken miktarlarda alındığında yararlıdır ve vücut için olmazsa olmaz bir elektrolittir. Fazla tüketiminden kaçınmak kesinlikle sağlık için önemli bir eylem olacaktır. Vücutta yağ birikimine neden olabilecek yiyeceklerden değil, sağlıklı ve yararlı yiyeceklerin tuzundan istifade etmeye çalışmalısınız.

Tatlılar ve Yapay Tatlandırıcılar da Yüz Şişmanlatır

Şeker bakımından zengin yiyecekler ve yapay tatlandırıcılarla tatlandırılmış besinler çok fazla tüketildiğinde vücutta da yüzde de aşırı yağlanmaya yol açabilir. Bunların kullanımda aşırıya kaçmak sadece kilo almanıza neden olmaz, aynı zamanda sağlığınız için ciddi tehlike yaratabilecek diyabet hastalığına yakalanma riskinizi de artırır. Şeker, kendiliğinden bulunduğu yiyeceklerden yeterli miktarda alındığında vücut için yararlı bir bileşiktir. Ancak besinlerin tatlandırılmasında haricen kullanılan şeker her durumda sağlığınız için bir tehdittir. Yapay tatlandırıcılarla tatlandırılan yiyeceklerde zaten vitamin, mineral ve vücut için yararlı proteinler bulunmaz. Bunların tüketiminden kaçınarak yüzünüzü şişmanlatan nedenlerin birinden kurtulabilmeniz mümkündür.

Ayrıca şekerle tatlandırılmış paketli yiyecekler de atıştırmalık olarak tüketildiğinde sadece tokluk hissi vermektedirler. Bunun dışında lifli besin yapısına sahip olmamaları, onları tükettiğinizde sadece açlığınızı bastırmış olacağınız anlamına gelir. Besin değerleri bakımından vücudunuza katılacak hiçbir yararlı bileşen barındırmazlar. Dolayısıyla böyle atıştırmalıkların tüketimini sınırlamak gerekir. Vücutta fazla şeker birikmesine neden olan besinlerin, uzun vadede yağ olarak depolanacakları unutulmamalıdır.

İşlenmiş Gıdalar

İşlenmiş gıdalar da yüzünüzün şişmanlamasına yol açarlar. Bu, kısa vadede çoğu zaman gerçekleşmez. Uzun vadede bu sağlıksız besinler vücutta aşırı yağ depolanmasına neden olurlar. Ve işlenmiş gıdaların tüketimi sonucunda ortaya çıkan iki şey sağlıksız bir vücut ve yağlı bir görünüm olacaktır. İşlenmiş gıdalar tazelikleri korunması için birtakım katkı maddeleri ile güçlendirilirler. Bu sağlıksız katkı maddelerinin vücuda düzenli olarak alınması hem kiloya hem de bazı hastalıklara yakalanma riskine neden olur. Ayrıca tüketiminden kaçınılması gereken üç beyazı da içinde bulunduran bu gıdalar, sağlığı tehdit etmeleri bakımından ön plana çıkarlar. Vücut için yararlı liflerden ve Omega-3 gibi bileşenlerden yoksun olan bu besinlerin düzensiz tüketimi de yüzde şişmanlamaya yol açabilmektedir.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles