Ameliyatsız yüz inceltme profesyonel biçimde gerçekleştirilmesi gereken estetik yöntemlerinden biridir. Çoğu zaman yüzdeki deriye gerginlik kazandırmak için kullanılan kırışıklık önleyici kremler ya da başka tedavi metotları yeterli gelmez. Çünkü yüzün istenen seviyede ve şekilde inceltilebilmesi için farklı dokuların yapılarında ve çevrelerinde değişiklik yapmak gerekir.

Genellikle yüzde inceltme sağlayabilmek için girişilen yollar arasında yukarıda da söylediğimiz gibi kırışıklık giderici ürünler vardır. Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi için denenecek bu yolda sadece cilt altında biriken yağlara etki edilebilir. Ayrıca cildin gerginleşmesi için yüz kaslarına bir dizi işlem uygulanır. Ancak bu işlemlerin hiçbiri kendi başına yüz inceltme tedavisi için yeterli değildir. Ancak bir ameliyatsız yüz inceltme prosedürü uygulanırken ek tedavi olarak işe yarayabilirler.

Ameliyatsız Yüz İnceltme İşlemine Hızlı Bakış

  • Ameliyatsız yüz inceltme yüzün belirli bir bölümü için, simetriyi sağlama ve yuvarlaklığı giderme prosedürlerinden biridir. Özellikle kadınlar söz konusu olduğunda oldukça tercih edilen güvenli bir yöntemdir. Son yıllarda da popülaritesi gitgide artmaktadır.
  • Ameliyatsız yüz inceltme işleminde iyileşme süresi kavramı yer almaz. İyileşme süresine ihtiyaç duyulmaz çünkü herhangi bir kesi işlemi yoktur.
  • Bu inceltme yönteminde yüzün belli bölgelerine kasların gevşemesini sağlayan bazı maddeler enjekte edilebilir. Bu maddeler herhangi bir zararlı kimyasal içermez ve tamamen güvenli dermal dolgu bileşenleridir.
  • Kas gevşetici etkileriyle ön plana çıkan bu maddeler yüzün hacim kazanmasına neden olan masseter kasının boyutunu azaltmaya yardımcı olur.
  • İşlem sonrası 3 ya da 6 hafta gibi bir süre zarfında yüzde hacim yaratan masseter kası küçülmeye başlar ve yüz de bu sayede daha ince bir görünüme kavuşur.
  • Bu işlem sonrası hem yüzünüz hem de cildiniz daha doğal ve orantılı bir hâle gelir.
  • Ameliyatsız yüz inceltme işleminde acı duyulmaz. Çünkü bu yöntem ağrısız, sızısız bir tedavi yöntemidir.
  • Ameliyatsız yüz inceltme işlemi yaklaşık 10 dakika sürer.

Ameliyatsız Yüz İnceltme Kalıcı mıdır?

Ameliyatsız yüz inceltme zaman içinde yenilenmesi gereken bir estetik yöntemdir. Uzmanınızın size önereceği seans süresine göre tedavi devam eder. 3 ila 6 haftalık bir zaman diliminde yüzde gözle görülür bir incelme gerçekleşir. Daha sonra herhangi bir sorun olup olmadığına karşı kontrol için uzmanınız sizin tekrar randevu almanızı isteyebilir. Bu da genellikle 4 ila 6 haftada bir tekrarlanabilir. Bu randevularda yüzde herhangi bir oran problemi (asimetri) olup olmadığına bakılır. Bu tekrarlar da çoğunlukla 3 ila 6 aylık bir süre devam eder. Ancak her seferinde uygulanacak enjeksiyon işlemlerinde bir öncekinden daha az dolgu bileşeni olacaktır.

Ameliyatsız Yüz İnceltme Kimler İçin Uygundur?

Yüz inceltme tedavisi olmak isteyen ve yüzüne daha estetik bir görünüm kazandırmak isteyen herkes için uygundur. Kişilerin en çok şikâyet ettiği genellikle elmacık kemiği ve çene kaynaklı sorunlardır. Bu bölgelerde yapılacak değişikliklerle ameliyatsız yüz inceltme işleminin iyileştirici gücünü görebilirsiniz. İstediğiniz yüz hatlarına sahip olabilmenin ağrısız yolu bu yöntemdir. Dünyanın neredeyse her yerinde en çok da kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Ameliyatsız Yüz İnceltme Nasıl Yapılır?

Bu yöntemde odak noktası kasların gevşetilmesidir. Yüzdeki hacmin büyük bir bölümünü çene kısmı oluşturur. Çene kısmında yüzün boyut kazanmasına neden olan masseter kasları çeşitli dermal bileşenler ile küçültülür. Masseter kası dişlerinizi sıktığınızda kulak memesinin yanağa doğru giden kısmında kolaylıkla hissedilebilir. Bu kasların hacminin azaltılması işlemi de ameliyatsız yüz inceltmedir.

Ameliyatsız Yüz İnceltme Yan Etkileri

Bu işlemde gerçekleşmesi muhtemel yan etkiler elbette vardır. Ancak yan etkilerin gözlenmesi oldukça nadirdir. Nadiren de olsa yüzün belirli bir bölümünde meydana gelebilecek bir asimetri kolaylıkla düzeltilebilir. Bunun dışında kasların yapılarında bazı anatomik düzensizlikler meydana gelebilmektedir. Bütün bunlar çok çok nadir yan etkiler olmakla birlikte belirli seanslarla rahatlıkla düzeltilebilirler.

İşlem Ne Zaman Sonuç Verir?

Tedavi, hasta ve uzman tarafından iyi organize edildiğinde kademe kademe ilerler. Yüz inceltme işlemi yaptıracak olan kişi randevular konusunda herhangi bir zaman kısıtlılığı yaşamıyorsa 2 ya da 3 seansta bu işlemin olumlu sonuçlar aldırması mümkündür. Ayrıca işlemi uygulayacak olan uzmanın yetkinlik seviyesi de masseter kaslarına müdahale sürecini uzatabilir ya da kısaltabilir. Bunun dışında uzman tarafından son kontrollerin yapılabilmesi için birkaç ek seans da gerekebilir. Titizlikle yürütülen bir estetik süreci, herhangi bir sorun yaşanmadan kolaylıkla sonlanabilir.

Ameliyatsız Yüz İnceltmede İyileşme Ne Kadar Sürer?

Tedavi sırasında belirli bölgelere enjeksiyonlar yapılır. Bu kısa işlem sonunda genellikle hastalar günlük rutinlerine kaldıkları yerden devam ederler. Çünkü herhangi bir kesi işlemi yoktur ve süreç çok kısa sürmektedir. Bazen yan etki olarak enjeksiyonun yapıldığı bölgelerde hafif şişlikler ya da morluklar gözlemlenebilir. Bunlar günlük hayatın gidişatına etki etmeyecek küçük ayrıntılardır ve herhangi bir önem teşkil etmezler. Ayrıca bu yan etkiler çok çok nadirdir.

İşlemden Sonra Yemek Yeme ya da Konuşma Güçlüğü Çeker miyim?

Hayır, bunlar çoğu zaman gerçekleşme ihtimali olmayan durumlardır. Ancak işlemin uygulandığı bazı hastalarda çiğneme hissinin yumuşak ya da sert olduğuna dair geri dönüşler alınmıştır. Bunlar da genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden kaybolan etkilerdir.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles