Kimler burun estetiği olamaz? Burun estetiği yaptırmak, burnuyla ilgili sağlık ya kozmetik kaynaklı sorunlar yaşayanlar için iyi bir çözüm yöntemi olabilir. Ancak burun estetiği yaptırmak için herkesin vücudu gerçekleştirilecek tıbbi prosedürlere uygun olmayabilir. Burun estetiği yaptırmak da tıpkı diğer kozmetik işlemlerde olduğu gibi birtakım riskler barındırır. Bu riskleri en aza indirmek için kişilere vücut sağlıkları ile ilgili bir dizi test yapılması da gerekir. Bu testler sonucunda burun estetiği için uygun bir aday olup olmadığınıza karar verilir. Peki bütün bunlar göz önüne alındığında kimler burun estetiği olamaz?

Burun Ameliyatı Kimlere Yapılmaz?

İster ameliyatla ister ameliyatsız burun estetiği yaptırılmak istensin; her ikisi için de işlem sırasında birtakım komplikasyon gelişme riskleri vardır. Ancak cerrahi süreç söz konusu olduğunda gelişmesi muhtemel komplikasyonların cinsi ve şiddeti farklı olabilir. Bu yüzdendir ki;

  • Şeker hastalığı,
  • Yüksek tansiyon (Hipertansiyon),
  • Ciddi kanamalara neden olabilecek hastalıklar,
  • Kalp hastalıkları,
  • Ağır ruhsal bozukluğa neden olan hastalıklar,

gibi hastalıklardan birini ya da birkaçını geçirmekteyseniz burun estetiği yaptırmak için uygun bir aday olmadığınıza karar verilebilir. Ayrıca bütün bu hastalıklar kaynaklı kullanılan birtakım ilaçlar da cerrahi işlem uygulaması için muayene gerçekleştiren doktora bildirilmelidir.

Fazla Kilo ya da Obezite Estetik Yaptırmaya Engel mi?

Evet, eğer kilonuz olması gerekenin üzerinde ise ya da bundan daha fazlası olarak obezite sınıfına dâhil olabilecek vücut ebatlarınız varsa olası riskler yüzünden burun estetiği yaptırmaya uygun olmayabilirsiniz. Bu, elbette öncelikle burun estetiği “ameliyatı” için geçerli bir durumdur. Beslenme kaynaklı bozuklukların vücuda uzun ya da kısa vadede etkileri olumsuzdur. Fazla kilo beraberinde teşhis edilmemiş tansiyon, şeker, kalp hastalıkları vb. ciddi hastalıkları getirebilmektedir. Bu yüzden eğer burun estetiği yaptırmaya karar veren kişi bu konudaki uygunluğunu araştırmak isterse kendisine uzman bir hekim tarafından en doğru cevap verilecektir. Bu yüzden burun estetiği yaptırmak için estetik yaptırma sürecine hâkim ve uzman bir hekimin görüşlerini almakta her zaman fayda vardır.

Burun Ameliyatından Önce Yapılması Gerekenler

Eğer yapılan tetkikler sonucunda burun estetiği yaptırmanıza herhangi bir engel olmadığına karar verilirse cerrahi müdahale öncesi yapılması gereken bazı şeyler vardır. Burun ameliyatından önce yapılması gerekenler şu şekilde maddelendirilebilir:

  • Ameliyattan yaklaşık iki hafta önce aspirin ya da ona benzer ilaçların kullanımı bırakılmalıdır. Ciddi kanama riskine karşı kan sulandırıcı etki yapabilen bu tür ilaçlar doktorunuz tarafından size bıraktırılır.  
  • Ameliyat öncesi herhangi bir şekilde soğuk algınlığı yaşamanız durumunda bunu kesinlikle hekiminiz ile paylaşmalısınız. Enfeksiyon risklerine karşı ameliyat ertelenebilir ya da ekstra önlemler alınabilir. Buna en iyi süreci sizinle birlikte yöneten hekiminiz karar verebilir.
  • Ameliyat öncesinde (mümkünse iki hafta kadar önce) sigara kullanımının kesilmesi gerekir. Çünkü sigara içmek ameliyat sonrası iyileşme sürecine olumsuz etkiler yapar. Dolayısıyla iyileşme sürecinin uzamaması için ameliyattan iki hafta önce sigara içmeyi bırakmak gerekir.
  • Bitkisel kaynaklı besin takviyesi alıyorsanız bunların da kullanımı ameliyattan iki hafta önce bırakılmalıdır.
  • Ameliyat öncesi yine cildiniz için güneşin zararlı ışınlarına karşı önlem almanız gerekir. Güneş ışığı kaynaklı cilt deformasyonları ameliyat öncesi enfeksiyon riskini artırabilmektedir.
  • Ameliyattan iki hafta kadar önce alkol almayı bırakmak gerekir. Çünkü alkol kan akışını hızlandırır ve kan basıncını da yükseltir. Bunların dışında damarların gevşemesine de sebep olduğu için kanama riskine karşı alkol ameliyattan iki hafta önce tamamen bırakılmalıdır.
  • Ameliyattan bir gün önce yüz bölgesinin bakterilerden arındırılması için sabunla yıkama etkilidir. Yüzünüzü ameliyattan bir gün önce antibakteriyel içerikli sabunlarla yıkayabilirsiniz. Bu sizin için avantaj teşkil eder.
  • Varsa tırnaklardaki ojelerin ya da parlatıcıların kesinlikle çıkarılması gerekir. Ameliyat öncesinde tırnaklarınızı yabancı maddelerden arındırdığınızdan emin olun.
  • Ameliyattan bir gün önce uykunuzu iyi almak ve dinç bir biçimde uyanmak için erken uyuyun. Stresten ve yorgunluktan arınmış bir vücut ameliyat öncesi de sonrası da iyileşme sürecini hızlandırmak için önemlidir.
  • Ameliyattan iki hafta önce beslenme düzeniniz mutlaka gece yarısından sonra atıştırılan gıdalardan arındırılmalıdır. Ameliyattan iki hafta önce düzenli beslenmeye özen gösterin ve ameliyattan 12 saat önce hiçbir şey yemediğinizden ve içmediğinizden emin olun. Evet, su bile. Ameliyat günü mideniz boş olmalıdır.
  • Ameliyat günü ise rahat bir giysiyle evden çıkın. Ayrıca ameliyat sonrası giyebilmek için de giyerken burnunuza herhangi bir biçimde dokunmayacak kıyafetleri yedek olarak tercih edin.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles