Doğum sonrası, aşırı kilo verme ya da kilo alma ve daha birçok nedenle sarkmış göbek nasıl toparlanır? Vücudumuz yaşam boyu birçok olumsuzlukla karşılaşır ve bu olumsuzluklara karşı verilebilecek en iyi tepkileri vermeye çalışır. Sağlıklı bir vücudun bu tür sorunlara karşı geliştirdiği tepki mekanizması, sağlıksız bir vücuda göre daha etkilidir. Fakat ne olursa olsun göbek sarkması için krem ya da sarkan göbeği sıkılaştırma yöntemleri ve daha birçok yolla göbek toparlanabilir. Sadece şu bilinmelidir ki bütün bu göbek sıkılaştırma süreci boyunca sabırlı olunmalıdır. Olumlu sonuçlar almak; düzenli beslenme, egzersiz, kremler, kürler ve ameliyatsız bakımla mümkündür.  

Genellikle aynada ya da beğendiğiniz bir pantolonu denerken fark edebileceğiniz bu durum can sıkıcı bir hâl alabilir. Vücudun bir bölümünde meydana gelen bu sarkma kişilerin özgüvenine ve kişisel görünümüyle ilgili kaygılarına da olumsuz etkiler yapar.

Bir süre göbeğinizde iyiden iyiye belirginleşmeye başlayan bu deri sarkması ile yaşamayı deneyebilirsiniz. Bu süreç oldukça sancılı geçer çünkü onu gizlemeye çalışmakla başınız derttedir. Önceleri giyiminizde bir revizyona gidersiniz ve o sarkmanın fark edilmemesi için bol kıyafetler tercih edersiniz. Ya da uzun tişörtler ve salaş eşofmanlar her nereye gidiyor olursanız olun birincil giysileriniz hâline gelebilir. Daha sonra da bu deri sarkmasıyla yaşamanın zorlukları iyice canınızı sıkar ve ondan kurtulmak istersiniz. Ayrıca bu durumun herhangi bir sağlık sorununa yol açıp açmayacağını da merak edersiniz. Durumlar genellikle böyle gelişir.

Göbek Sarkması Nedir?

Pannus olarak da adlandırılan alt karın bölgesi sarkması çeşitli nedenlerle oluşabilir. Genellikle oluşma şekli doğum sonrası ya da aşırı kilolu bireylerin kilo vermesi ile gerçekleşir. Karın bölgesinde bulunan ve iç organları sarmalayan yağların serbest kalması durumudur. Yağların bölgede katman oluşturması ve orada bulunan kasların esnemesi karnın kendi üzerine katlanması ile sonuçlanır. Bu durum çoğu insan için hem görsel açıdan hem de sağlık açısından sorun teşkil eder.

Alt karın sarkması şeklinde de tanımlanabilecek bu olumsuz durumda göbek kimi zaman boyutlarıyla dize kadar inebilir. Kişiden kişiye değişen sarkmanın boyutları da ondan kurtulmak için uygulanacak metotların zorluğunu etkiler.

Bütün bunların yanı sıra göbek sarkması genellikle kadınlarla bağdaştırılmış bir fizyolojik sorun olsa da durum böyle değildir. Aşırı kilolu bireylerin yanı sıra erkeklerde ve aşırı kilo verenlerde de alt karın sarkması görülebilir.

Bununla birlikte alt karın sarkması neden olabileceği hastalıklarla da büyük önem teşkil eder. Yumurtalık tümörlerinin yanı sıra bölge dokularda ve organlarda ortaya çıkması muhtemel kanser türleri de oldukça fazladır. Ayrıca kalp hastalıkları ve tip-2 şeker hastalığına yakalanma riskini de artırır. Aynı zamanda sadece fiziksel anlamda değil, ruhsal anlamda da ciddi çöküntülere neden olabilir.

Alt Karın Sarkması İle Yaşamak

Göbek sarkması yer aldığı bölgede çeşitli sorunlar yaratabilir. Uygun bir bakımla bunların önüne geçilebilir. Tahriş, sivilcelenme, kızarıklık ya da pişik için önlem almanızı sağlayacak birçok bakım yöntemi mevcuttur.

Tahriş oluşumunu engellemek için düzenli olarak bölgenin altını kremleyin: Göbek sarkması durumunda oluşan deri katlanmasının getirdiği sorunlardan biri de o bölgenin havasız kalmasıdır. Gözenekleri yeterince açıklık bulamayan ve hava sirkülasyonu yaşanmayan bölgede birçok dermatolojik hastalık görülebilir. Ciltte oluşan sürtünmeler yüzünden ciddi tahrişler ve enfeksiyonlar gelişebilir. Bu yüzden cilt yüzeylerinin arasındaki sürtünmeyi en aza indirebilmek için krem kullanmak etkili bir önlemdir. Ciltte tahriş oluşumunun önüne geçmek için uygulanabilecek düzenli bakım süreci olumsuzlukları en aza indirebilir.

Katlanmayı önleyici ya da bölgeyi toparlayıcı korseler kullanın: Ya da bu etkileri yaratabilecek rahat ve konforlu giysiler tercih edin. Deri katlanmasının beraberinde getirebileceği olumsuzluklara karşı destek bantları ya da korseler kullanmak hem görünümü daha iyi hâle getirir hem de sürtünmeye engel olabilir. Toparlayıcı bantlar sayesinde vücudun taşıdığı ağırlığın bir yöne kaymasına engel olunabilir. Bu sayede bele ve sırta daha az yük binebilir. Bu da hareket kısıtlılığını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Sarkma olan bölgenin temizliği önemlidir: Hijyenik önlemler alınarak temiz tutulan bir cilt sağlık sorunlarına karşı ciddi bir koruma sağlar. Ciltte kızarmayı ya da tahriş ihtimalini en aza indirmek için temizliğinize ekstra özen gösterin. Bölgenin çoğu zaman havasız kalma ihtimaline karşı aşırı terlemeyi de önlemek için de nemlilik sağlamak önemlidir. Dolayısıyla alt karında sürtünme kaynaklı gerçekleşebilecek bölgesel ateş de cildin olumsuz etkilenmesine yol açabilir. Karında olması gereken sağlıklı alan bulunmadığı için ciltte oluşabilecek kızarıklıkların da önüne bütün bu önlemlerle geçebilmeniz mümkündür.  

Sarkan Göbeği Sıkılaştırma

Sarkan göbeği sıkılaştırma egzersizleri ve düzenli beslenme ile bu fazla deriden kurtulabilirsiniz. Elbette ameliyatsız estetik yöntemleri de mevcuttur ve güvenlidir. Ancak sarkmış bir göbekle savaşmak istiyorsanız onun karşısına tam donanımlı çıkmanız size avantaj sağlar. Dolayısıyla bir yandan egzersiz yaparak, bir yandan da düzenli beslenerek ameliyatsız çözümleri düşünebilir, uygulatabilirsiniz.

Bütün bunları bir kenara bırakarak sarkan göbeği sıkılaştırma yöntemlerinden bahsedelim… İlk etapta yapılması gereken en önemli şey kilo vermektir. Kilo vererek bölgede biriken yağ katmanının azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca vücuttan kaybedilen fazla yağ, hayati organlarınızın sağlığı için de ciddi bir önem teşkil eder.

Ayrıca vücudunuz için uygun olduğunu düşündüğünüz karın egzersizleri de çok etkilidir. Ancak bu sadece üst karın kaslarınızın gelişmesine yardımcı olur. Alt karındaki fazla derinin yok olmasını sağlamaz. Bu yüzden alt karın bölgesini çalıştırmak ve deride oluşması planlanan gerginliği sağlamak için tüm vücudu çalıştıran egzersizlere odaklanmanız gerekir.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles