Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri hiç kuşkusuz fazla kilolar sebebiyle vücut görünümünde ortaya çıkan estetik kayıplardır. Yanlış beslenme, genetik yatkınlık, hareketsiz yaşam gibi farklı etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan bu durum, bireyin psikolojik sorunlar yaşamasına ve ilerleyen dönemlerde sosyal çevresinden uzaklaşarak yalnız kalmasına varan sonuçlar doğurmaktadır.

Bazı kişilerde kilolar vücudun tamamında sorun teşkil ederken, bazı bireyler kiloları normal olmasına rağmen belli bölgelerde oluşan yağ birikimleri sebebiyle sorun yaşamaktadır.

Vücudun normal formunu bozarak şekil bozuklukları oluşturan bölgesel yağlanmalar, kişiyi olduğundan daha kilolu gösterir. Bu tür durumlarda kimi birey bel ve basen bölgesinde biriken yağlardan şikâyetçi olurken, bazıları da bacak, karın, kol bölgelerinde biriken yağlanmalardan mustariptir. Uzun süreli diyet ve egzersiz programları bu tür sorunların çözümüne bir nebze yarar sağlasa da, beslenme ve yaşam alışkanlıkları eskiye döndüğünde kilolar da eski yerlerine yeniden yerleşir.

Vücudun belli bölgelerinde birikerek şekil bozuklukları oluşturan yağlardan kalıcı olarak kurtulmak için sağlık kuruluşları ve özel kliniklere başvuran kişiler ameliyatsız zayıflama yöntemlerini tercih ederek kısa sürede daha estetik bir görünüme kavuşabilmektedir.

Ameliyatsız Bölgesel Zayıflama Mümkün Mü?

Bölgesel zayıflama konusunda cerrahi yöntemler de dâhil olmak üzere birçok farklı teknik uygulanmakta olsa da, özellikle ameliyat riskini göze almak istemeyen kişiler çoğunlukla uzman estetik hekimleri tarafından yapılan ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemlerini tercih etmektedir. Gerek ameliyat izi bırakmaması, gerekse çok kısa süreler içerisinde etkili sonuçların alınabilmesiyle tercih sebebi olan bu tür teknikler, son derece modern kliniklerde ileri teknoloji ürünü cihazlar ve kaliteli kozmetik ürünler kullanılarak uygulanmaktadır.

gibi yöntemler ameliyatsız bölgesel zayıflama konusunda en fazla tercih edilen uygulamalardır.

Kavitasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kavitasyon tekniği, her bir seansta yaklaşık 2 cm incelme sağlayabilen oldukça etkili bir bölgesel zayıflama yöntemidir. Yaklaşık 10 yıldan beri uygulanmakta olan teknik, düzenli olarak 5 seans uygulandığında 1 ila 3 beden arasında incelmeyi mümkün kılmaktadır. İdeal kiloya sahip olup, belli bölgelerdeki aşırı yağlanmadan şikâyet edenlerin tercih ettiği kavitasyon uygulaması, yoğunluğu azaltılmış ultrasonik ses dalgalarının uygulama alanlarına verilmesi şeklinde çalışmaktadır.

Vücudun belli bölgelerinde biriken yağ hücrelerini ses dalgalarıyla tahrip ederek parçalayan ve su ile absorbe ederek vücuttan uzaklaştıran uygulama,3 hafta boyunca haftada bir kez yaklaşık 45 dakika süren seanslar sonrasında bölgesel zayıflama konusunda en hızlı sonuçların alındığı yöntemdir. Uygulama sonrası hekim tavsiyelerine eksiksiz uyum gösteren kişilerde elde edilen vücut formunun uzun yıllar boyunca korunabilmesi mümkün hale gelmektedir. Vücudun diğer bölgeleriyle kıyaslandığında uygulama alanlarında çok daha sıkı bir vücut yapısı oluşturan kavitasyon tekniği tamamen ağrısız-acısız gerçekleştirilen bir uygulamadır. Ultrason cihazı yardımıyla yağlanmanın olduğu bölgelere ultrason jeli sürülerek yapılan işlemler, hasta konforu ve sonuçları açısından oldukça tatminkar sonuçlar vermektedir.

Cooltech Soğuk Lipoliz Nedir? Nasıl Uygulanır?

Ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemlerinde biri olan soğuk lipoliz uygulaması basen, kalça, göbek, bacak, üst kol gibi yağlanmadan en fazla etkilenen bölgelerdeki estetik kayıpların giderilmesinde oldukça etkilidir. Uygulama sırasında kullanılan ileri teknoloji ürünü özel cihaz sayesinde vakumlanarak özel başlık içerisine alınan yağlanmış bölgeler -8 derece soğuk uygulanarak dondurulmakta ve yağ hücreleri tahrip edilmektedir. Hiçbir cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan, ağrısız- acısız bir şekilde bölgesel zayıflamaya olanak sağlayan teknik yaklaşık 70 dakika süren seanslar şeklinde uygulanmaktadır.

Uygulama öncesi yağların tahrip edileceği bölgenin dışında kalan bölgeleri anti freezli pedlerle kapatan uygulama ekibi böylece dondurulan bölgeye yakın cilt yapısının zarar görmesini engelleyerek, seansın hasta konforu açısından üst düzeyde gerçekleşmesini sağlar. Cooltech soğuk lipoliz uygulaması aynı anda 2 farklı bölgeye yapılarak tek bir seans süresince daha fazla alanın yağlardan arındırılmasına olanak sağlar. Uygulama sonrası dondurulan bölgelere uygulanan kısa süreli masaj sayesinde kan dolaşımı olağan seyrine döner ve seans sonlandırılır. Soğuk lipoliz uygulaması diğer tekniklerden ayıran en önemli özellik, bölgesel zayıflama ile ilgili beklentilerin tek bir seans ile karşılanabilmesidir.

Venus Legacy

Bölgesel yağlanma sebebiyle meydana gelen form bozukluklarının giderilmesi amacıyla kullanılan tekniklerden biri olan Venus Legacy ameliyatsız yüz germe konusunda da oldukça etkili bir uygulamadır. Vücudun sıkılaştırılması, selülit tedavisi ve zayıflama amaçlarına yönelik olarak kullanılan yöntem,  radyofrekans ile manyetik pulse enerjisinin uyumuyla çalışmaktadır. Yağlanma sebebiyle estetik kayıplara sebebiyet veren bölgeleri ameliyata gerek kalmadan ağrısız-acısız bir şekilde ve oldukça kısa süre içerisinde sıkılaştıran teknik cilt katmanlarında homojen ve düzenli bir ısı oluşturmak suretiyle bölgesel incelme konusunda benzersiz klinik sonuçların alınabilmesine olanak sağlar.

Mezoterapi

Bölgesel zayıflama konusunda oldukça etkili bir yöntem olan mezoterapi, selülit tedavisi, cildin gençleştirilmesi ve saç dökülmelerinin engellenmesi amacıyla da kullanılabilen çok yönlü bir uygulamadır. Orta deri tedavisi olarak da adlandırılan mezoterapi uygulaması bölgesel yağlanmalara sebep olan yağ moleküllerine mikro iğneler yardımıyla ilaç uygulanması şeklinde çalışır. Özel bir mezoterapi tabancasına takılan özel iğne uçlarıyla, yararlı ilaçlar ve minerallerin deri altına uygulanması sonrasında yağ hücrelerini yıkıp tahrip edilerek kısa süre içerisinde ihtiyaç duyulan incelmeyi sağlamaktadır.

Cerrahi Müdahale Olmadan Zayıflanır MI?

Aşırı kilolar veya normal kiloda olunmasına rağmen belli bölgelerde meydana gelen yağlanmalar, estetik sorunların yanında psikolojik sorunlara da sebebiyet verebilmektedir. Cerrahi girişimlerle Deri altına sokulan boru ve vakum pompaları yoluyla zayıflatma yöntemleri mevcut olsa da, günümüzde daha kısa sürede etkili sonuçların alındığı ameliyatsız zayıflama yöntemleri tercih edilmektedir. Yağlanmanın oluştuğu bölgelere masaj yapmak ya da cilt üzerine sürülen kozmetik ürünlerle yapılan zayıflama uygulamalarının tıbben kanıtlanmamış olması de ameliyatsız yöntemlerin tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır.

  • Yağların eritilmesi amacıyla ilaç enjekte edilmesi
  • Dondurarak bölgesel zayıflama
  • Lazer uygulamaları
  • Radyofrekans yöntemiyle yağların eritilmesi
  • Yüksek frekans (ultrasound) ses dalgaları ile yağları eritme, ameliyatsız zayıflama teknikleri arasında en sık kullanılan uygulamalar olarak öne çıkmaktadır.

Ameliyatsız zayıflama tekniklerinden bazıları bir dizi seansın uygulanmasını zorunlu kılarken, bazı yöntemlerle tek seansta bölgesel zayıflama sağlamak mümkün olabilmektedir.

Tek Seansta Bölgesel Zayıflama

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak ortaya çıkan gelişmeler yaşamın her alanında olduğu gibi tıp alanında da farklı cihaz ve tekniklerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Tıbbın diğer branşlarında olduğu gibi estetik alanında da kullanılan ileri teknoloji cihaz ve kaliteli kozmetik ürünler tek seansta bölgesel zayıflamayı mümkün kılmaktadır. Bu tekniklerle yapılan uygulamaların özellikleri arasında,

  • Cerrahi kesilere veya delmelere ihtiyaç duyulmaması
  • Kısa sürede uygulanabilmesi
  • Ağı-acı hissinin yaşanmaması
  • Aynı gün içerisinde taburcu edilerek bireyin sosyal aktivitelerine devam edebilmesi
  • Tek bir seansta etkili sonuçların alınabiliyor oluşu yer almaktadır.

Tek seansta bölgesel zayıflamayı sağlayan tekniklerin önemli bir özelliği de, hasta konforunun en üst düzeyde sağlanıyor olmasıdır. Modern ve tamamen sterilize edilmiş kliniklerde uzman estetik hekimleri tarafından yapılan uygulamalar zaman ve ekonomik kazanç yönüyle de cerrahi müdahalelerden ayrılmaktadır. Soğuk lipoliz ve kavitasyon teknikleri tek bir seansta incelmeyi sağlayan yöntemler olup, doğru kliniklerde uzman estetik hekimleri tarafından uygulandığında çarpıcı sonuçların alınmasına olanak sağlamaktadır.

Bölgesel Zayıflama Uygulamaları Nelerdir?

Bölgesel zayıflama konusunda kullanılan farklı teknolojiler ve teknikler mevcuttur. Uygulanacak teknik seçilecek klinik veya uygulayıcı hekimin uzmanlık alanına göre de farklılık gösterebilmektedir. Hasta beklentileri ve maliyet de bölgesel zayıflama uygulamaları ile ilgili tercihlerin belirlenmesindeki faktörler arasındadır.

  • Soğuk lipoliz
  • V-Shape
  • Lazer Lipoliz
  • Mezoterapi
  • Ultra Shape
  • Kavitasyon
  • Radyo Frekans uygulamaları
  • Velashape bölgesel incelme bölgesel zayıflama amacıyla kullanılan teknikler arasına öne çıkan uygulamalardır.

Sözü geçen uygulamaların bir bölümü birden çok seans sonrasında beklentileri karşılarken soğuk lipoliz ve kavitasyon teknikleri kullanılarak yapılan bölgesel zayıflama uygulamaları, tek bir seansta hızlı sonuç alınabilmeyi mümkün kılmaktadır. Bölgesel zayıflama teknikleri ve uygulama biçimleri ile ilgili daha geniş bilgi için https://www.stsestetik.com/ adresini ziyaret edebilir, beklentilerinize en uygun yöntemi belirleyerek randevu talebinde bulunabilirsiniz.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles