Medikal estetik uygulamaları hiçbir cerrahi müdahalede bulunmadan ciltte yaşlanma veya diğer faktörlere bağlı olarak oluşan belirtilerin yavaşlatılması, cildin mevcut halinin korunması ve ihtiyaç duyulan alanlarda şekillendirilme yapılması amacın yönelik olarak yapılır. Çoğunlukla tek seansta beklentileri karşılayabilen medikal estetik uygulamaları,

  • Cilt bakımı
  • Leke, sivilce tedavileri
  • Kırışıklık, sarkma, çizgi oluşumlarının giderilmesi
  • Popo Büyütme
  • Meme büyütme
  • Bölgesel zayıflama
  • Yüz germe
  • Saç dolgusu ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak kullanılmaktadır.

Farklı teknikleri, farklı prosedürlerle uygulama bilgi ve becerisine sahip uzman estetik hekimleri tarafından yapılan işlemler, gerek sonuçları, gerekse hasta konforu açısından tüm beklentileri en üst düzeyde karşılamaktadır.

Ameliyatsız Bölgesel Zayıflama

Ameliyatsız bölgesel zayıflama medikal estetik uygulamaları arasında oldukça popülerdir. Genel kilosu normal olmasına rağmen belli bölgelerde biriken yağların oluşturduğu estetik sorunların giderilmesine olanak sağlayan medikal estetik uygulamaları, kısa süreler içerisinde istenmeyen yağlardan kurtulabilmeyi mümkün kılmaktadır. Medikal estetik kapsamında basen, bacak, kol, göbek, kalça bölgelerinde oluşan yağlanmalardan tek bir seansta giderilmesinde kullanılan en etkili teknik, lipoliz uygulamasıdır.

Soğuk lipoliz olarak da adlandırılan uygulama, yağ hücrelerinin dondurularak parçalanması ve vücuttan atılması şeklinde çalışır. Kısa sürede kalıcı sonuçların alınabilmesini sağlayan lipoliz uygulamasında başarı oranının yüksek oluşu en fazla tercihe dilen yöntemlerden biri olmasının en önemli sebeplerinden biridir. Uygulama sırasında vakum etkisine sahip bulunan başlıklar tarafından vakumlan bölge -8 derecede kontrollü olarak dondurulur ve estetik görünümü bozan yağ hücreleri tahrip edilerek yok edilir. Yaklaşık 70 dakika süren tek bir seans, ihtiyaçları karşılayacak seviyede etki göstermektedir.

Ameliyatsız Yüz Germe

Yaş alma sebebiyle yüz bölgesinde oluşan sarkmalar ve kırışıklıkların düzeltilmesi konusunda mükemmel sonuçların alınmasına olanak sağlayan ameliyatsız medikal uygulamalar birden fazla tekniğin yüz germe kapsamında kullanılmasını mümkün kılmaktadır.

ameliyatsız medikal uygulamalar arasında yer alan tekniklerdir.

Yüz cildinin durumuna ve deformasyonun ölçüsüne göre tek bir veya birden fazla seans uygulanarak yüz germe ihtiyaçlarını karşılayan uygulamalar, en kısa sürede en etkili sonuçların alınabilmesine olanak sağlamaktadır.

Ameliyatsız Popo Büyütme

Vücuda herhangi bir olumsuz etkisi bulunmayan ve jel kıvamında bir görünüme sahip bulunan yeni nesil vücut dolgusu aquafilling, ameliyatsız popo büyütme konusunda oldukça etkili bir yöntemdir.  Diğer yöntemlere kıyasla daha kısa sürede daha kalıcı sonuçların alınabilmesine olanak sağlayan teknik, lokal anestezi altında yaklaşık 45 dakika süren seanslarla gerçekleştirilmektedir. Vücuda iğne ile dolgu enjekte edilmesi şeklinde işleyen uygulama sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissi duyulması söz konusu değildir. Popo büyütme seansı sonrası birey normal yaşamına aynı gün geri döner.

Ameliyatız Meme Büyütme

Aquafilling, ameliyatsız popo büyütmenin yanı sıra, meme büyütme konusunda da mucizevi sonuçların elde edilmesini sağlayan bir medikal estetik uygulamasıdır. Su bazlı hidrolik jel bir maddenin meme bölgesine enjekte edilmesiyle daha dolgun ve estetik görünümlü memelerin elde edilmesi sağlanır. İyileşme süresi gerektirmeden bireyin hemen sosyal yaşamına geri dönebilmesini mümkün kılan yöntem, herhangi bir iz bırakmama özelliğiyle de tercih sebebi olmaktadır. 20-25 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilen uygulama sırasında hastanın bilinci tamamen açıktır. Silikon ameliyatlarına alternatif olarak geliştirilen bu yöntem, dudak dolgusu kadar kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

Cerrahi İzlerin Kalmamasının önemi

Ameliyatsız estetik uygulamalarınen önemli özelliği, non-invaziv yöntemlerin kullanılmasıdır. Herhangi bir kesi veya dikiş izi bırakmadan yapılan uygulamalar, estetik açısından tüm beklentileri karşıladığı gibi, uzun iyileşme sürelerini de ortadan kaldırmaktadır.  Tamamen steril ve modern klinik ortamlarda konunun uzmanı estetik hekimleri tarafından gerçekleştirilen birçok uygulama, öğlen tatillerinde bile yapılabilecek derecede pratiktir. Herhangi bir ameliyat izinin kalmaması,, bireyin sosyal yaşamından kopmadan hayatını sürdürebilmesine olanak sağlamakta, izlerin birey üzerinde yaratacağı psikolojik baskıyı tamamen ortadan kaldırmaktadır.

En Çok Tercih Edilen Ameliyatsız Botoks ve Dolgu Tedavileri

Ameliyatsız medikal estetik uygulamaları, vücudun hemen her bölgesinde ihtiyaç duyulan estetik onarımların yapılabilmesini olanaklı kılmaktadır. Ameliyatsız estetik kapsamında uygulanan yöntemlerden biri olan botoks, uzun yıllardır popülerliğini koruyan bir tekniktir. Çoğunlukla,

  • Göz kenarındaki kırışıklıklar,
  • Kaş aralarında oluşan çizgiler
  • Üst dudak
  • Boyun bölgesi kırışıklıkları
  • Alın ve yüz bölgesindeki estetik kayıpların giderilmesi amacıyla uygulanır.

Yaklaşık 10-15 dakika gibi kısa süreler içerisinde yapılabilen botoks uygulamaları uygulama sonrası 1 hafta içinde etkisini gösterir.

Estetik uygulamalarında sıklıkla kullanılan bir başka yöntem de dolgudur. Ameliyatsız estetik uygulamaları arasında en sık talep gören işlemlerden biri olan dolgu, Liposuction, lipofilling gibi uygulamaların yanı sıra hyalüranik asit dolgusu şeklinde de yapılabilmektedir. Yüz ve vücut estetiğinde kullanılan dolgu tekniği tek başına yapılabildiği gibi farklı tekniklerle kombine edilerek de yapılabilmektedir. Çoğunlukla,

  • Göz altları
  • Ağız kenarları
  • Kaş araları
  • Dudaklar
  • Yanak
  • Çene
  • Şakak bölgelerine uygulanır.

Ameliyatsız estetik uygulamaları sayesinde birçok estetik sorun çözülse de, uygulama sonucu elde edilecek sonucu etkileyen en önemli faktör, klinik ve hekim seçimidir. İhtiyaç duyduğunuz estetik uygulamalar ile ilgili geniş bilgiye sahip olmak adına https://www.stsestetik.com/ adresini ziyaret edebilir, randevu talebinde bulunarak estetik sorunlarınızın çözümünü kolaylaştırabilirsiniz.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles