Göz altı morlukları için maske tarifleri evde de kolaylıkla uygulanabilmektedir. Göz altı morlukları hangi nedenle oluşursa oluşsun çok can sıkıcıdır. Onların tamamen ortadan kaldırılması maske ile pek mümkün olmasa da maske yine de etkili bir yöntemdir.

Morluklarda %50’ye kadar azalma sağlanabilmektedir. Cilt bakım prosedürleri arasında evde maske tariflerinin de yer alması son zamanlar sıklıkla tercih edilmektedir. Son zamanlarda popülaritesi en çok artan göz altı morlukları için maske tarifleri ile morluklarınızı azaltabilirsiniz.  Piyasadan kolaylıkla edinebileceğiniz birkaç malzeme ile göz altı morlukları için maske tarifleri makalemizde…

Göz Altı Morlukları İçin Kahve Maskesi

Göz altı morlukları için kahve maskesi son yıllarda oldukça popülerdir. Nedeni de kahvenin göz altı morluklarını azaltmada çok etkili olmasıdır. Göz altı morlukları için kahve telvesi de kullanılabilecek bu maskenin olumlu sonuçlarından birçok kişi memnun. Ayrıca ekonomik bir maske tarifi olan kahve maskesi ile bütçenizi de zorlamamış olacaksınız. Kahve maskesi için ihtiyacınız olan 3 malzeme vardır:

  1. Bir çorba kaşığı Türk kahvesi (Ya da bir çorba kaşığı edecek kadar kahve telvesi)
  2. Bir çorba kaşığı bal
  3. Bir çay kaşığı E vitamini (E vitamini cilt için harika bir takviyedir)

Eğer kahve telvesi kullanacaksanız Türk kahvesini tükettikten sonra telvenin yüze uygulanacak düzeyde soğuduğundan emin olmalısınız. İster Türk kahvesi ister telve kullanın, malzemelerin karıştırılış biçimi aynıdır.

Uygulanışı: Önce bir çorba kaşığı kahveyi (ya da telveyi) E vitamini ile iyice karıştırın. Daha sonra karışımın içine balı da ekleyin ve tüm malzemelerin tamamen karışmalarını sağlayın. Karışımı pürüzsüz bir kıvama getirdikten sonra elinizle göz altı morluklarınızın olduğu bölgelere uygulayın. 20 dakikalık bir bekleyiş sonrası yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Cildinizdeki değişimi fark etmek genellikle iki haftadan uzun sürmemektedir. Günlük düzenli olarak göz altı morlukları için kahve maskesi uygularsanız, morlukların önemli ölçüde azaldığını gözlemleyeceksiniz.

Salatalık ve Gül Maskesi

Göz altı morlukları kadar göz altı torbalarına da iyi gelen evde maske tariflerinden biri salatalık ve gül maskesi ile etkili sonuçlar elde etmek mümkün. Hem göz bölgesindeki doku deformasyonlarını hem de şişlikleri azaltmak için salatalık ve gül maskesi uygulamak son zamanların en popüler cilt bakım prosedürü.

Salatalık ve gül maskesi için 4 malzemeye ihtiyacınız vardır:

  1. Yarım salatalık
  2. Yarım çay bardağı gül suyu
  3. Blender
  4. Pamuk

Uygulanışı: Yarım salatalık ve yarım çay bardağı gül suyunu blenderda iyice karıştırın. Karışım pürüzsüz hâle gelince pamuğa maskeden alıp göz altına ve ilgili bölgelere uygulayın. Bunu düzenli olarak uyguladığınızda göz altı morluklarınızın azaldığını göreceksiniz.

Süt ve Kabartma Tozu Maskesi

Göz altı morlukları için maske tarifleri arasında süt ve kabartma tozu maskesi olmaması düşünülemezdi. Sütün cilde yararları herkes tarafından bilinmektedir. Cildin nemlilğini ve dolayısıyla sağlığını geri kazanmasını sağlayan süt aynı zamanda oldukça besleyicidir. Süt ve kabartma tozu maskesi için bu iki malzeme dışında herhangi bir şey yok:

  1. Dört yemek kaşığı kadar süt
  2. İki yemek kaşığı kadar kabartma tozu (Ya da karbonat. Göz altı morlukları için karbonat da oldukça etkilidir.)

Uygulanışı: Maskeyi elde etmek için dört yemek kaşığı süt ile iki yemek kaşığı kabartam tozu ya da karbonatı karıştırın. Kremsi bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı, kremsi bir kıvama ulaşmasını sağladıktan sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık iki saat buzdolabında kalan maskeniz artık hazır. Maskenizi eliniz ile göz altı bölgesine hafif masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika boyunca yüzünüzde kalmasına izin verin. Daha sonra da soğuk suyla yıkayarak yüzünüzü durulayın. Sütün cildinize yararlı etkisini ve morluklarınızın azalışını gözlemlemeniz fazla zamanınızı almayacaktır. Bu işlemi her gün düzenli olarak uyguladığınızda bir ay içinde değişimi fark edebileceksiniz.

Göz Altı Çöküklüğü İçin Maske

Göz altı çöküklüğü için maske arıyorsanız ananas maskesi tam size göre. Ananas yapısında bulunan yararlı bileşenler sayesinde göz bölgesindeki çöküklüğü, şişlikleri ve morlukları azaltabilir. Üstelik ananas maskesi evde yapımı en kolay maske tariflerinden biridir. Göz altı morlukları için maske tarifleri arasında da en ekonomik yöntemlerden biri olan ananas maskesi malzemeleri:

  1. Bir adet küçük boy ananas
  2. Bir yemek kaşığı zerdeçal
  3. Blender

Uygulanışı: Göz altı çöküklüğü için maske tariflerinin en etkililerinden biri olan ananas maskesi ananas suyu ve zerdeçal karışımı elde edilerek yapılır. Ananas kabuğundan temizlenerek blendera atılıp suyu çıkarılacak hâle getirilmek üzere dilimlenir. Blenderdan geçirildikten sonra posası süzülür ve suyu elde edilir. Daha sonra zerdeçal ananas suyuna karıştırılarak maske elde edilir. Maske göz altı bölgesine uygulanarak yarım saat beklenir ve ılık suyla yıkanılır. Eğer iki hafta boyunca her gün ananas maskesi uygularsanız göz altı çöküklüğü için maske konusunu rafa kaldırabilirsiniz. Çünkü göz altı morluklarınızın büyük ölçüde azaldığına şahit olacaksınız.

 

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles