Bacak dolgusu, uygulanan prosedürler doğrultusunda bacaklarda kalınlaşmayı sağlamaya yönelik bir estetik yöntemdir. Genellikle diz altı bölüm için tercih edilen bu işlemde bacaklara estetik bir görünüm kazandırmak amaçlanır.

Zira bacaklar incelikleri açısından asimetri ya da buna benzer aşırı bir durum içeriyorsa ayrık görünebilirler. Çarpık bacak olarak da anılabilen bu sorun vücudun sahibi tarafından istenmeyen ve giderilmesi istenen bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla bacak dolgusu estetiği tercihinde genellikle bu faktörler etkili olmaktadır.

Bacak Dolgusu Nedir?

Calf olarak adlandırılan diz altındaki bölgede, yani bacağın arkasındaki iç tarafın inceliği görsel olarak beklentileri çoğu kez karşılamaz. Bu durumda özellikle kadınlar tarafından estetik cerrahi işlemine ya da ameliyatsız yöntemlere başvurulmak istenir. Bacak dolgusu ile bacaklara görsel açıdan estetik bir biçim kazandırmak mümkündür.

Bu yüzden işlem beklentileri karşılamada tatmin edici sonuçlar vermektedir. Bacak dolgusu estetiğinde yağ dolguları ya da silikon yapılı implantlar kullanılır ve bacakların kalınlığı bu materyaller ile ayarlanır. Bu, cerrahi bir işlemdir. Ancak ameliyatsız olarak da bacak dolgusu yaptırmak mümkündür. Ameliyatsız bacak dolgusu işleminde ise cilt için tamamen uygun dolgu maddeleri kullanılır ve deri altına estetik bir görünüm sağlanması için enjekte edilir.

Ameliyatsız Bacak Dolgusu

Ameliyatsız bacak dolgusu işlemi oldukça kısa süren bir prosedürdür. Anesteziye gerek duyulmaz ve bacaklara tamamen doğal dolgu maddesi ile eneksiyon yapılabilir. Bu sayede bacaklardaki asimetri ya da duruş bozuklukları giderilebilir. Acılı bir yöntem de olmamakla birlikte süreç hakkında işlemi yapacak olan uzman sizi ayrıntılı bir şekilde bilgilendirecektir.

Kısa sürede sonuç aldıran ve tatmin edici bir görüntü sunan ameliyatsız bacak dolgusu bu yüzden popülaritesini artırmıştır. Peki Aqualift olarak da tanımlanan bacak dolgusu nasıl yapılır?

Bacak Dolgusu Yaptıranlar

Ameliyatsız olarak herhangi bir kesi yapılmadan gerçekleştirilen Aqualift işlemi aslında sadece bacak dolgusu için kullanılmaz. Bunun dışında kalça, penis, göğüs gibi uzuvlar için de estetik bir prosedür olarak uygulanabilen Aqualift tamamen ağrısız bir işlemdir. Gerekli analizler ve bilgilendirmeler yapıldıktan sonra başlanan işlem oldukça kısa sürer ve anestezi gerektirmez.

Uygulandıktan hemen sonra günlük hayatın koşuşturmasına dönülebilir. Herhangi bir iyileşme süresi yoktur. İstirahat gerektirmez. Bu işlemle birlikte beklentilerinizi karşılayabilir, güzelleştirmek istediğiniz vücut bölgelerinize estetik bir görünüm kazandırabilir, özgüveninizi tazeleyebilirsiniz. İşte bütün bu olumlu özellikleri sayesinde bacak dolgusu yaptıranlar, işlemi şiddetle tavsiye etmektedirler. Peki bacak dolgusu avantajları nelerdir?

Bacak Dolgusu Öncesi Sonrası

  • Bacak dolgusu öncesinde hazırlanan tamamen doğal dolgu maddeleri sayesinde kalıcılık %80 gibi yüksek bir oranda etkilidir.
  • Bacak dolgusu işleminde kullanılan dolgu materyallerinin hiçbir yan etkisi yoktur. Çünkü tamamen doğal bileşenlerden oluşurlar ve uygulama yapılan kişide sorun yaratmazlar.
  • Bacak dolgusu sonrası işlem uygulanan cilt bölgelerinde herhangi bir hassasiyet problemi yaşanmaz. Pürüzsüzlüğünü koruyan cilt yüzeyinde hiçbir şekilde his kaybı da yaşanmaz. Bacak dolgusundan sonra böyle olumsuz bir durum gözlenmez.
  • Cilt tarafından yabancılanabilecek, dolayısıyla dokular tarafından reddedilebilecek bir işlem değildir. Dolgu maddelerini vücudun kabul etmeme gibi bir olumsuz tepki vermesine neden olmaz. Çünkü dolgu maddeleri tamamen doğal ve vücut sağlığına uygun bileşenlerden oluşurlar.
  • Bacak dolgusu yaptırmak için cilt tipi uygunluğu gerekmez. Çünkü bu işlem tüm cilt tipleri ile uyum göstermekte ve hiçbir sorun yaratmamaktadır. Bir uzman kontrolünde gerçekleştirildiğinde vücudunuzdaki estetik değişim gözle görülür bir hâle gelir. İşlemin sonuçları oldukça tatmin edicidir.
  • Bacak dolgusu işleminde cerrahi hiçbir işlem yapılmaz. Herhangi bir kesi, çizik, yarık ya da açık yara oluşturabilecek bir işlem değildir. Dolayısıyla bütün bu cerrahi prosedürlerin yer alamaması, bacak dolgusu sonrası morluk, şişlik, kanama ya da travma yaşanmayacağı anlamına gelir. Bacak dolgusundan sonra bu tür cilt deformasyonları yaşanmaz.
  • Bacak dolgusu estetiği uygulanan kişi işlem sonrası günlük hayatına kısa bir sürede dönebilir. İyieşme beklenmesi gerekmez.
  • Bacak dolgusu işlemi gerçekleşirken de sonrasında da hiçbir şekilde ağrı hissi oluşmaz. Ağrılı bir işlem olmamasının sebebi prosedürler arasında cerrahi hiçbir işlemin olmamasıdır.
  • İşlem sırasında ya da bacak dolgusu işlemi gerçekleştikten sonra, herhangi bir ağrı kesici ya da antibiyotik kullanımına gerek duyulmaz. Bu tür ilaçların etki edebileceği bir yan etki oluşmaz.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles