Botoks ve dolgu fiyatları son yıllarda popülaritesini gitgide artıran iki önemli kozmetik prosedürü yaptırmak isteyenler tarafından çok merak edilmektedir. Botoksla gençleşmek ya da dermal dolgu maddeleri ile estetik tedavi uygulatmak için maliyet faktörü de oldukça önemlidir.

Çünkü vücuduna estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler, bütçelerine göre seçenekleri değerlendirirler. Piyasalardaki çeşitlilik göz önüne alındığında bütçe için en uygun tedaviyi bulmak, tedavi olmaktan daha güç hâle gelebilmektedir.

Ancak bütçe belirlerken asla göz ardı edilmemesi gereken şey, maliyetten tasarruf ederken sağlıktan tasarruf edilmemesi gerektiğidir. Biri ötekine tercih edilecekse tercih tereddüt edilmeden yalnızca sağlık olmalıdır.

Çünkü uzman bir ekip tarafından koordine edilmeyen estetik prosedürler kişilerde kalıcı hasarlar bırakabilmekte, hatta ölüme sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden botoks ve dolgu fiyatları araştırırken sağlık faktörünü asla göz ardı etmemeniz gerekir.

İyi eğitim almış ve alanında uzman bir profesyonel ile süreci yürütmeniz, verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla alacağınız anlamına gelir. Çünkü bu durumda hem estetik bir görünüm kazanmak hem de sağlığı kaybetmemek söz konusudur.

Botoks ve Dolgu Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Botoks ve dolgu fiyatları hem uygulayacak uzmanı hem de uygulanacak işlemi içeren bir dizi faktöre göre belirlenir. Ancak fiyatların değişkenliği ortalama bir maliyet hesabı oluşturmanız engel değildir. Sizin için hem uzmanlık alanı hem de fiyatı bakımından en uygun kişiyi bulmak için bölgenizdeki alternatifleri incelemeniz önem arz eder.

Örneğin dolgu fiyatlarını belirleyen önemli faktörlerden biri estetik dolgu maddelerinin içinde kullanılan bir bileşen olan hyaluronik asit maliyetidir. Üstelik vücutta herhangi bir bölgeye dolgu yaptırmak, tek dozluk hyaluronik asit içerikli bir dolgu karışımıyla sona ermez.

Çoğu estetik dolgu işleminde beklentilerin karşılanması için planlanan tedavi birden fazla doz dolgu enjeksiyonunu içerir. Dolayısıyla yapılacak olan dolgu miktarı ve içeriğinde bulunan hyaluronik asidin estetik merkezine ya da uzmana maliyeti önemli bir fiyat belirleyici olarak ön plana çıkar.

Estetik dolgu işleminin yanı sıra botoks için de birçok fiyat belirleyici değişken bulunmaktadır. Botoks uygulamasında yapılacak işlemler sırasında kullanılacak olan malzeme birim cinsinden ölçülür. Botoks ile istenen görünüm elde edilebilmesi için uygulanacak birim sayısı 30 ila 40 arasındadır. Dolayısıyla botoks yaptıracak olan kişiye yansıyacak olan fiyatı da hem malzemenin kuruma/uzmana maliyeti hem de kullanılacak malzeme miktarı belirler.

Bütün bunların dışında maliyet belirleyici faktörler olarak öne çıkan bazı değişkenler şunlardır:

  • Kurumun ya da uzmanın bulunduğu yer (il, ilçe, ülke)
  • İşlemlerde kullanılacak olan dermal bileşenlerin maliyeti
  • İşlemlerde kullanılacak olan mekanik cihazların maliyeti
  • Yine estetik işlemlerde uygulanacak prosedürün boyutu,
  • Estetik işlem için ayrılacak zaman
  • İşlemlerde kullanılacak olan malzemelerin miktarı
  • Uzmanın ya da kurumun profesyonellik, yetkinlik düzeyleri
  • Dolgu maddelerinin yapay ya da tamamen doğal bileşenlerden oluşması (Ki tamamen doğal dolgu maddeleri kullanılarak gerçekleştirilen estetik dolgu prosedürlerini tercih etmeniz uzmanlar tarafından önerilmektedir.)
  • Kişilerin sahip oldukları ve indirim ya da ücretsiz tedavi imkânı sunabilen özel sağlık sigortaları
  • Uygulanacak olan estetik işlemin tekrarlı ya da kalıcı olması

Bütün bu faktörleri göz önüne alarak fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Ancak yine not düşmekte fayda var. Tercih edeceğiniz estetik uygulamanın fiyatından çok, sağlığınızı tehdit etmeyecek bir profesyonel tarafından yapılıp yapılmadığıyla ilgilenmelisinizdir.   

Botoks ve Dolgu Fiyatları Gerçekçi Olmalı

Botoks ve dolgu estetiği söz konusu olduğunda da elbette rekabet ortamı yaratılmak istenebileceği düşünülmelidir. Ancak bu rekabetçi fiyatlar gerçekçi olamayacak denli düşük olmamalıdır. Fiyatlar kurumdan kuruma ve uzmandan uzmana değişiklik gösterse de aralarında uçurum bulunmaz.

Eğer piyasa araştırması sonrası ortalamanın çok altında bir fiyatla karşılaşırsanız bu duruma şüpheyle yaklaşılmak en doğrusu olacaktır. Zira tıbbi açıdan insan sağlığına uygun ve lisanslı estetik prosedürleri uygulayanlar hemen hemen benzer maliyetlerle karşı karşıya kalırlar. Dolayısıyla fiyat belirleyici olarak bu durumda ön plana uzmanlık ve ileri teknoloji cihaz kullanımı çıkar.

Estetik işlemler sonrasında beklentileri tatmin etmeyen sonuçlar elde etmek hiç kimsenin karşılaşmak istemeyeceği bir durumdur. Dolayısıyla doğal ve estetik bir görünüm elde etmek için sağlığınızı tehlikeye atmamak en isabetli eylem olacaktır. Lisanslı ve alanında uzman bir ekipten oluşan kurum ya da profesyonel ve saygın bir uzman ile sağlığınız emin ellerde olacaktır.

Estetik Merkezini Neye Göre Seçmeliyim?

Botoks ve dolgu estetiği yaptırmak için doğru Estetik Merkezi ve yapılacak işleme karar vermeniz gerekiyorsa şu önemli noktaları göz önüne alarak mutlaka kontrol etmelisiniz:

  • Gerçekçilikten uzak ve ortalamanın çok altında komik fiyatlar
  • Kötü kurgulanmış, düzensiz bir web sitesi
  • Web sitesinde ya da kurumda/muayenehanede bilgi eksikliğine yol açabilecek faktörler
  • Kullanılacak olan kozmetik maddelerin ambalajlarını, etiketlerini ya da kodlarını görmek istemeniz durumunda reddedilme
  • Düzenden uzak, hijyenik olarak beklentileri karşılamayan bir kurum, ofis ya da klinik

Bütün bu önemli ayrıntılar sizin seçimlerinizi sağlıklı bir şekilde almanıza yardımcı olabilir. Sağlığın söz konusu olduğu bir estetik tedavi işleminde, klinik ya da uzmandan olabildiğince şeffaflık beklenir. Bütün bunlar profesyonelliğin ve saygınlığın göstergesidir. Dolayısıyla botoks ve dolgu fiyatları araştırırken bunları da hesaba katmanız önerilmektedir.

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles