Ameliyatsız göz altı torbası estetiği, ciltte çok yaygın bir deformasyon türü olan göz altı torbaları için etkili bir çözüm yöntemidir. Göz altı torbası oluşumu ve göz bölgesinde meydana gelen muhtelif şişlikler oldukça yaygındır. Estetik prosedürler de günümüz teknolojisine uyum sağlamak adına bu yönde gelişmektedir. Dolayısıyla ameliyatsız göz altı torbası estetiği de bu gelişmelerin önemli bir parçası hâline gelmektedir.

Göz altı torbaları ameliyatsız çözüm yöntemleri ile giderilebilmektedir. Göz altı torbası ameliyatı da geçtiğimiz yıllara kadar oldukça popülerdi. Ancak ameliyatsız yöntem komplikasyon riskleri göz önüne alındığında çok daha avantajlı bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Göz altı torbaları oluşumu konusu seyrek karşılaşılan bir durum değildir. Bu yüzden göz altı torbaları olanlar hiç de yalnız değillerdir. Alerji, kronik uyku sorunları ya da genetik faktörler kaynaklı göz altı torbası oluşumu çok yaygındır. Bunun da etkili bir çözümü vardır.

Göz Altı Torbaları Neden Olur?

Göz altı torbaları neden olur?” ve “Göz altı torbaları neden şişer?” gibi soruların yanıtları oldukça merak edilmektedir. Ameliyatsız göz altı torbası estetiği yaptırmak isteyenler tarafından da sıklıkla araştırılan bu konuya açıklık getirmek mümkündür. Göz altı torbalarına;

  • Alerjiler
  • Sinüs kaynaklı sorunlar
  • Alkol kullanımı
  • Tütün kullanımı
  • Tuzlu yiyeceklerin aşırı tüketilmesi
  • Yatmadan önce makyaj temizliği yapılmaması
  • Güneşe çok fazla maruz kalma
  • Genetik yapı

gibi birçok neden kaynaklık eder. Göz altı torbası nedenleri hakkında araştırma yapanlar genellikle uyku yoksunluğu cevabı ile karşılaşmaktadırlar. Ancak bu durum önemli nedenlerden biri olsa da kendi başına yeterli değildir.

Örneğin çok fazla uyumak da göz bölgesindeki sıvıların göz altındaki dokulara çökmesine, yerleşmesine neden olabilmektedir. Dolayısıyla uyku yoksunluğunun yanı sıra çok uyumak da göz altı torbası oluşumuna kaynaklık edebilir. Buna karşın çok az uyunduğunda da göz bölgesindeki kılcal damarlar çatlayabilir ve kan bölgeye yayılabilir. Dokulara yayılan kan da bölgede morluklar, şişlikler şeklinde gözlenen göz çevresi halkaları oluşumunu tetikleyebilir. Uyku kaynaklı göz altı torbası oluşumunu engellemek için yetişkinlerin en az 7 saat gece uykusu alması gerekmektedir. Uzmanların önerileri bu yöndedir.

Ameliyatsız Göz Altı Torbası Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz altı torbası estetiği elmacık kemiğinin hemen üstündeki dokulara hyaluronik asit gibi dermal dolgu maddelerinin enjeksiyonu ile gerçekleşir. Genellikle enjeksiyon işlemine lazer ya da başka ameliyatsız prosedürlerin de eşlik etmesi gerekebilir.

Bu, ameliyatsız göz altı torbası estetiği yapılırken etkili sonuçlar almak içindir. Genellikle birden çok hyaluronik asit enjeksiyonu gerçekleştirilerek bölgedeki dokular doldurulur. Bu sayede göz altı bölgesi daha yukarı çekilir. Ameliyatsız göz altı torbası estetiği yaklaşık 10 ila 15 dakikalık bir tedavidir ve sonuçları hemen ortaya çıkar. Ancak işlem sonrası hekimin tavsiyeleri doğrultusunda takip ya da tekrar eden prosedürler gerekebilir. Buna en iyi hekiminiz karar verecektir. Ameliyatsız göz altı torbası estetiği için kullanılan birkaç yöntem vardır.

Mikroiğne ile Ameliyatsız Göz Altı Torbası Estetiği

Kolajen indüksiyonu şeklinde de tanımlanan mikroiğne tedavisi de göz altı torbası estetiği açısından önemli bir yerdedir. Cildin canlılığını, elastikiyetini ve dolayısıyla sağlığını korumak için kolajene ihtiyacı vardır. Cilt altındaki dokularda kolajen üretiminin tetiklenmesini ve daha etkin bir biçimde kolajen üretilmesini sağlayan bu yöntemde mikroiğneler kullanılır. Cilt, kullanılan mikroiğneler ile yapılan enjeksiyonlar sayesinde sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşur.

Karbondioksit Lazer

Karbondioksit lazer, ameliyatsız göz altı torbası estetiği prosedürlerinden biridir. Herhangi bir kimyasal kullanılmaz. Isıdan yararlanılan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılır. Tedavi uygulanır uygulanmaz sonuçlar gözlemlenebilir. Oldukça tatmin edici sonuçları vardır. Bu işlem, hyaluronik asidin göz altı bölgesindeki dokulara enjeksiyonu ile birleştirilebilir bir tedavidir. Daha etkili bir sonuç almak için uygunluk durumunuza göre hekiminiz prosedürün uygulanma sürecini belirleyecektir.

Dolgu Enjeksiyonları

Dolgu enjeksiyonları göz altı morluklarının ve göz altı torbalarının yok edilmesinde etkili yöntemlerden biridir. Dermal dolgu maddelerinin göz altı bölgesindeki cilt dokularına enjekte edilmesi ile morluklar ve göz altı torbaları tedavi edilebilmektedir.

Ameliyatsız Göz Altı Torbası Estetiği İçin Uygunluk

Ameliyatsız göz altı torbası estetiği tedavisi kimler için uygundur? Göz altı torbalarını tedavi etme yöntemleri dolgu maddelerine alerjisi olmayan herhangi bir birey için uygundur. Yaş konusunda da belirli kısıtlamalar vardır ancak sınır çok geniş bir yelpazede değildir. 18 yaşından küçüklerin ameliyatsız göz altı torbası estetiği yaptırması için ebeveynlerin izni gerekir. Kendilerinin de talebi doğrultusunda bu yöntem uygulanabilir. Ancak yaşam tarzı kaynaklı göz altı torbaları tedavisinde işlem uzun süreli olamayabilir. Bu yüzden işlemi yaptıranların daha az tekrar edilebilir estetik prosedüre maruz kalmak için yaşam tarzlarını değiştirmeleri gerekmektedir.

Ameliyatsız göz altı torbası estetiği yaptırmalarına rağmen göz altı torbası oluşumunu tetikleyen alışkanlıklara devam edildiği takdirde işlem uzun ömürlü olmayacaktır. Bunların dışında göz altı torbası estetiği yaptırması önerilmeyen bir grup olarak hamileler ve emziren kadınlar gösterilebilir. Dermal dolgu maddelerine herhangi bir alerjiniz bulunmadığı takdirde ameliyatsız göz altı torbası estetiği güvenli bir işlemdir. Lisanslı bir kuruluş çatısı altında ya da uzman bir hekim tarafından gerçekleştirildiği takdirde etkili bir tedavi yöntemidir. Dikkat edilmesi gereken, göz altı torbası estetiği yaptırmaya karar verirken sağlığınızın ön planda olmasıdır. Göz altı torbası estetiği sonrası göz altı morluklarından ve göz altı torbalarından tamamen kurtulmak mümkündür. Ancak onların oluşumunu tetikleyen alışkanlıklardan kaçınmaya çalışmak da gereklidir.

 

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles