Birçok farklı hastalığın tedavisinde başarı şansını artırarak hastaları yaşama döndüren kök hücre tedavisi, estetik sorunların giderilmesi konusunda da mucizevi sonuçların alınmasına olanak sağlamaktadır.

Özellikle cilt sorunlarının çözümünde beklentileri en üst düzeyde karşılayarak estetik kaygıları gideren kök hücre tedavisi birçok farklı problemin çözümünde etkilidir.

Kök Hücre Nedir?

İnsanların yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerini sağlayan pek çok farklı hücre türü mevcuttur. Kök hücreler bu tür hücre yapılarından farklı olarak vücudun tüm organ ve doku yapısını oluşturma görevini üstlenmiş bulunan hücrelerdir.

Kök hücre nasıl elde edilir?

Cildimizin genç, sağlıklı ve dinç görünmesini, bağ dokularının herhangi bir gevşemeye mahal vermeyecek derecede sıkı olmasını sağlayan kolajen üreten doku yapısıdır. Cilt estetiğinde bu denli büyük öneme sahip bu dokular fibroblast adı verilen hücrelerden oluşur. Genç yaşlarda %100 olan fibroblast hücreleri, yaş ilerlemesine bağlı olarak gittikçe azalır ve ciltte kırışıklık, sarkma gibi farklı estetik sorunlar oluşur.

İlerleyen yaşın etkisiyle azalan hücrelerin tekrar üretilerek cilde verilmesi ve ciltte meydana gelen sorunların giderilmesini sağlayan kök hücre, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış laboratuvarlarda üretilmektedir.

Kök Hücre Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kök hücre uygulaması laboratuvar ortamlarında üretilen fibroblast hücrelerinin uygulayıcı uzman hekimler tarafından cilde yeniden verilmesi şeklinde işler. Tamamen sterilize ortamlarda kulak arkasından alınan 4-6 mm boyutundaki bir parçadan alınan biyopsi örneğinden 4 ila 6 hafta içerisinde elde edilen kök hücreler, ihtiyaç duyulan bölgeye enjekte edilerek nakledilir. 30 ila 45 günlük aralarla 3 kez tekrarlanan işlem sonrasında yaş ilerlemesi veya farklı etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan estetik sorunlar tamamen giderilir.

Kök hücre hangi bölgelere uygulanır?

Kök hücre, Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülerek kök hücre üretimine onay verilen laboratuvarlarda bireyin kendi dokusundan alınan örneklerden çoğaltılır. Estetik kayıpların giderilmesi amacına yönelik olarak uygulanan kök hücre tedavisi,

  • Yüz
  • El
  • Boyun ve dekolte bölgeleri
  • Kök hücre destekli saç dolgusu
  • Gıdı çevresinde oluşan estetik kayıpların giderilmesinde oldukça etkilidir.

Uygulama Tekrarlanır mı?

Kök hücre uygulaması sonrasında bireyin cilt yapısı 8-10 yıl önceki görünümüne sahip olmakta ve kök hücre tedavisini gerektiren tüm estetik kayıplar giderilmektedir. Yaşlanmaya bağlı olarak ölen hücrelerin yenilenmesiyle cilde genç bir görünüm kazandıran kök hücre tedavisinin en önemli avantajlarından biri de tekrarlanabilir bir tedavi yöntemi oluşudur. Böylece kök hücre tedavisiyle elde edilen estetik kazanımların tekrarlanabilen kök hücre tedavisi sayesinde çok uzun yıllar korunabilmesi mümkündür.

Etkisi Ne Zaman Görülür?

Kök hücre tedavisi sonrası elde edilen sonuçlar nitelik bakımından da oldukça başarılıdır. Tedavi sonrasında bireyin jest ve mimiklerinde herhangi bir değişim yaşanmadığı gibi, tamamen doğal görünüme sahip bir cilt yapısı elde edildiğinden dolayı yüz bölgesinde herhangi bir ifade kaybı da söz konusu değildir. Cildin kendisini yavaş onarması sebebiyle kök hücre tedavisinin etkilerinin görülmesi birkaç ay içerisinde gerçekleşse de, zirve etkisi 9 ila 12 ay sonra görülür.

Yan Etkileri Var mı?

Yaklaşık 17 yıldan beri güvenle kullanılmakta olan kök hücre tedavisi herhangi bir risk barındırmaz. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı olan kök hücre tedavisi, Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanmış bulunan son derece güvenilir bir tedavi yöntemidir. Tedavide kullanılan hücrelerin bireyin kendi dokusundan alınarak son derece steril laboratuvarlarda üretilmiş olması sebebiyle başka bir hücreye dönüşerek risk oluşturması söz konusu değildir.

Cilt Gençleştirmede Kök Hücrenin Etkisi

Kök hücre tedavisi ciltte meydana gelen estetik sorunlar sebebiyle oluşan kayıpları yerine koymak ve cilt dokusunu onararak bireyi uzun yıllar daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak amacına yönelik olarak kullanılır. Yaş ilerlemesine bağlı olarak artan ölü hücre sayısının yarattığı olumsuz görünümleri kök hücre sayısını artırarak önlemeyi amaç edinen kök hücre tedavisi, bir anlamda bireyin kendi dokusundan elde edilen gençlik iksiri sayesinde gençleşmeyi sağlamaktadır.

Yaşlanmaya Karşı Kök Hücre

Yaşlanma her canlı için kaçınılmaz bir süreç olmakla birlikte, kök hücre tedavisi sayesinde bu sürecin yavaşlatılması mümkündür. Tekrarlanabilir bir tedavi olma özelliğine sahip bulunan uygulama, her biri 1,5 ila 2 saat arasında süren ve birer ay ara ile yapılan 3 seanstan oluşmaktadır. Uygulama sonrasında yaklaşık 9 ila 12 aylık süre sonunda etkisini tam anlamıyla gösteren tedavi, bireyin 8-10 yıl önceki görünümüne sahip olmasını sağlamaktadır.

Kök Hücre ile Estetik Problemlere Çözüm

Başta yaş ilerlemesi olmak üzere farklı etkenler, cildin yıpranmasına ve buna bağlı olarak estetik problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur. Yüz, dekolte bölgesi, el, boyun ve gıdı bölgesinde oluşan sarkma, kırışıklık ve lekeler şeklinde kendini gösteren bu tür estetik sorunlar, kök hücre tedavisi kapsamında ele alınarak giderilebilmekte ve cilt yapısı mucizevi bir şekilde gençleştirilebilmektedir. Yaş sınırlaması olmadan herkese uygulanabilen kök hücre tedavisi, yeniden uygulanabilir olma özelliği sayesinde ortaya çıkması muhtemel tüm estetik problemlerin uzun yıllar boyunca giderilmesine olanak sağlamaktadır.

Kök Hücre İle Cildi Yenilemek Mümkün mü?

Cildin gençleştirilerek uzun yıllar sağlıklı cilt yapısının korunmasına olanak sağlayan kök hücre tedavisi kesik ve yara izlerinin onarımı, akne, güneş lekeleri sebebiyle oluşan olumsuz görünümler, deri ve derinin alt tabakalarında meydana gelen cilt sorunlarının çözümünde mucizevi etkilere sahiptir. Yaş ilerlemesine bağlı olarak çoğalan ölü hücrelerin cilt yapısında oluşturduğu tahribatı önleyen kök hücre tedavisi, bireyin kendisinden alınan dokulardan üretilen sağlıklı hücrelerin nakledilmesi sonucunda cildin yenilenmesine ve 8 ila 10 yıl gençleşmesine olanak sağlar.

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles