Yüz germe başta yaş alma olmak üzere farklı sebeplere bağlı olarak yüz cildinde meydana gelen deformasyonların giderilerek, bireye daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırılması uygulamasıdır. Yüzün bir bütün olduğu düşünüldüğünde herhangi bir bölgesinde meydana gelen estetik kayıplar yüz bölgesinin tamamının olumsuz etkilenmesine sebep olur. 50’li yaşlara kadar dolgu, botoks veya lazer teknolojisi içeren cihazlarla yapılan yüz germe uygulamaları bir nebze yüz cildinde meydana gelen sarkmalar giderilse de, ilerleyen yaşlar bu tür yöntemlerden alınacak sonuçlardaki başarı oranını düşürür

Kimi zaman sağlık sebepleriyle de yapılsa da, yüz germe talepleri daha çok estetik kayıpların giderilmesine yöneliktir. Yüz bölgesinde özellikle yanak,  boyun bölgesi ve kulak önlerindeki cilt yapısında meydana gelen sarkmalar yüz germe uygulamaları sayesinde giderilebilmektedir. Kadınlar tarafından saha sık talep görmekle birlikte birçok erkek birey de ilerleyen yaş sebebiyle oluşan deri sarkmalarının toparlanması amacıyla yüz gerdirme uygulamalarından yararlanmak için kliniklere başvuru yapmaktadır. Yüz germe uygulamalarına gelen taleplerin büyük bir bölümü de aşırı kilolu kişilerin zayıfladıktan sonra yüz bölgelerinde oluşan sarkmaların toparlanması şeklindedir.

 Hasta beklentilerini karşılamak amacıyla farklı yüz germe teknikleri uygulanıyor olsa da elde edilen sonuçlar, iyileşme süresi ve maliyetler her bir yüz germe tekniği açısından farklılık göstermektedir. Yüz bandı gibi geçici çözümlerin ilerleyen günlerde önemli miktarda mali yük oluşturması, ameliyatla yüz germe işlemlerinin de iyileşme süreci ve yüksek maliyetli oluşu, ileri teknoloji ürünü cihazlarla yapılan ameliyatsız yüz germe uygulamalarının daha fazla tercih edilmesine yol açmaktadır.

Ameliyatsız Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız yüz germe uygulamalarının revaçta olmasının en önemli sebebi, hastaların cerrahi girişimden kaçınmaları ve diğer yöntemlere oranla daha maliyetli oluşudur. Bir diğer sebep de, ameliyat sonrası yüz bölgesinde iz kalacağı endişesidir. Bu sebeple hasta konforunun en üst düzeyde sağlandığı non-invaziv yani herhangi bir cerrahi girişim gerektirmeyen uygulamalar daha popülerdir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, ameliyatsız yüz germe işleminin hangi klinik koşullarda ve kim tarafından yapılacağıdır.

Ameliyat olmaktan kaçınan ve daha kısa sürede daha etkili sonuçlar almak isteyen kişilerce tercih edilen ameliyatsız yüz germe uygulaması öncesi cilt analizi yapılarak uygulanacak yöntemle ilgili karar alınır. Cilt analizinin en önemli sebebi bireye en uygun yüz germe yönteminin belirlenmesidir. Bu tür uygulamalar kişiye özeldir ve bir kişide başarılı olan bir teknik bir diğer hastada beklenen sonucu vermeyebilir. Uzman hekim tarafından yapılan ilk muayene sonrası uygulanacak teknikler arasında,

  • Altın Üçgen ile yüz germe
  • Ultra Matrix Ağı ile yüz germe
  • Scarlet ile yüz germe
  • U Therapy ile yüz germe
  • Pelleve ( altın ütü) ile yüz germe teknikleri oldukça popülerdir.

Altın Üçgen İle Yüz Germe Nedir?

Altın üçgen ile yüz germe, U Therapy, Ultra Matrix ve Scarlet tekniklerinin kombine bir şekilde uygulandığı bir yüz germe yöntemidir. Altın üçgen ile yüz germe tekniği sahip olduğu bileşenleri sebebiyle yeni nesil yüz germe tekniği olarak değerlendirilmektedir.

Tamamen bilimsel temelli ve etkileri klinik olarak kanıtlanmış bir yöntem olan altın üçgen uygulaması uzman bir estetik hekimi tarafından diğer tekniklerle başarılı bir şekilde kombine edildiğinde elde edilen sonuçları benzersiz kılmaktadır.

U-Therapy İle Yüz Germe

Altın üçgen uygulaması kapsamında kullanılan tekniklerden biri olan U-Therapy yönteminde kullanılan ileri teknoloji ürünü cihaz sayesinde dokulara termal ısı yayılarak, cildin daha genç bir görünüme sahip olması sağlanmaktadır. Uzmanlık gerektiren bir uygulama olan U-Therapy tekniğinde kullanılan U-Therapy Contlex cihazı cilde yeterli derecede ısı verildiğinde derin cilt tabakalarını da etkileyerek benzersiz bir iyileşme sağlar.

Cihazın mekanik ve biyokimyasal etkisiyle kolajen fiberleri sıkılaşarak dermal tabakada yeniden şekillenme sürecini başlatır. Günümüzde ısı enerjisi aktarımı ile ilgili farklı birçok cihaz mevcut olsa da, U-Thropy Contlex cihazı tarafından sağlanan enerjinin dokunun daha derin tabakalarına nüfuz edebilmesi, elde edilen sonucu ayrıcalıklı kılmaktadır.

Daha Ayrıntılı bilgi için U Therapy ile Yüz Germe Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. https://www.stsestetik.com/medikal-estetik/u-therapy-ile-yuz-germe

Ultra Matrix Ağı İle Yüz Germe

Yeni nesil yüz germe teknikleri arasında bulunan Ultra-Matrix ağı uygulaması, altın+ PDO iplerinThread ip ile birlikte kullanılması sayesinde etkili sonuçların alınabildiği ameliyatsız yüz germe tekniklerinden biridir. Farklı sebeplere bağlı olarak sakmış bulunan cildin toparlanarak daha genç bir görünüme sahip olması adına altın üçgen kombinasyonu içerisinde yer alır.

Daha Ayrıntılı bilgi için U Therapy ile Yüz Germe Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. https://www.stsestetik.com/medikal-estetik/ultra-matrix-agi-ile-yuz-germe

Scarlet ile Yüz Germe

Scarlet Altın iğne ile yüz germe uygulaması dâhilinde kullanılan tekniklerden biri olan Fraksiyonel Radyofrekans teknolojisinin en ileri versiyonu olan Scarlet ile cilt yüzeyinde maksimum gerilme elde edilmektedir. Tamamı altın 25 adet 3,5 mm uzunluğa sahip iğnelerle cildin derinine inilmesini sağlayan scarlet tekniği, cildin tamamen gerilerek daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına olanak sağlar.

Yukarıda sözü geçen tün tekniklerin bir arada ve uyumlu bir şekilde kullanılması sayesinde ameliyatsız yüz germe işlemlerinin kısa sürede etkili sonuçlar vermesi sağlanmaktadır. Tamamen steril klinik ortamlarda uzman hekimler tarafından yapılan Scarlet altın iğne ile yüz germe uygulaması hakkında tüm detaylara sahip olmak için https://www.stsestetik.com/medikal-estetik/scarlet-ile-yuz-germe adresini ziyaret edebilir, ihtiyaçlarınıza en uygun çözümlerle daha genç bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles