Medikal estetik tıbbi bir tanım olmakla birlikte, cilt, vücut ve yüzün en estetik görünüme kavuşturulması adına yapılan sanatsal dokunuşlardır. Farklı teknik ve prosedürlerin işletilmesiyle yapılan medikal estetik uygulamaları, bireyin estetik kaygılarını gidermesinin yanı sıra onarıcı ve tedavi edici özelliklere de sahiptir. Daha sağlıklı ve doğal görünümün elde edilebilmesi amacıyla uygulanan medikal estetik yöntemleri, herhangi bir cerrahi girişim veya genel anestezi kullanılmadan yapılabilmesi sebebiyle hasta konforu açısından fark yaratmaktadır.

Medikal estetik uygulamaları; çevre faktörleri, mevsim şartları, kalıtsal özellikler, yaş alma, stres, kötü yaşam ve beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan fiziksel yıpranmaların onarılmasına yönelik uygulamalardır. Estetik beklentileri en üst düzeyde karşılayan bu tür uygulamalar, farklı yöntemlerle ihtiyaçların giderilmesine olanak sağlamaktadır.

Medikal Estetik Uygulama Yöntemleri

Medikal Estetik Uygulama Yöntemleri

Medikal estetik taleplerinin karşılanması adına hizmet veren tam donanımlı ve tamamen sterilize edilmiş kliniklerde non-invaziv ya da minimal invaziv teknik ve teknolojiler kullanılır. İnvaziv, yani hiçbir cerrahi girişime gerek duyulmadan yapılan estetik uygulamaları ağrısız-acısız yapılabilmeleri ve kısa sürede tüm beklentileri karşılayabilme özellikleri sebebiyle tercih edilmektedir.

Medikal estetikle yüz germe uygulamaları çoğunlukla yaş alma sebebiyle ortaya çıkan cilt kırışıklıklarını ortadan kaldırmak, botoks uygulamaları ise daha dolgun ve canlı yanak ve dudak görünümünün elde edilmesine yönelik olarak yapılmaktadır. Çoğunlukla deri altına yapılan enjeksiyonları içeren tekniklerle birçok farklı estetik sorunun giderilmesi mümkün olabilmektedir. Medikal estetik uygulamaları kapsamında,

  • Ameliyatsız yüz germe
  • Cilt gençleştirme
  • Göz Altı tedavisi
  • Boyun ve dekolte bölgeleri
  • Çatlak ve leke tedavisi
  • Cilt bakımı
  • Selülit tedavisi
  • Lazer epilasyon
  • Bölgesel zayıflama
  • Dolgu uygulamaları
  • Botoks uygulamaları yapılabilmektedir.

Medikal Estetiğin Avantajları Nelerdir?

Estetik yaptırmak isteyenlerin en önemli çekincesi cerrahi müdahale ve sonrasında uzun süren iyileşme süreci sırasındaki tedavi programının uygulanması ve estetik kayıplardır. İleri teknoloji ürünü cihazlarla oldukça kısa süreler içerisinde yapılabilen medikal estetik uygulamaları hiçbir cerrahi girişim gerektirmemesi sebebiyle hastalara önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bunun dışında,

  • Ağrısız acısız olması,
  • Genel anesteziye ihtiyaç duyulmaması
  • Hastanın aynı gün sosyal yaşamına geri dönebilmesi
  • Estetik beklentileri en üst düzeyde karşılaması
  • Enfeksiyon riskinin en düşük seviyede olması
  • Uygulama sonrası komplikasyon ve risk unsurlarının minimum seviyede olması gibi önemli avantajlar sağlamaktadır.

Medikal estetik uygulamalarının en ayırt edici özelliklerinden biri de, uygulama sonucu elde edilen doğal görünümdür. Öyle ki, birçok estetik uygulama sonrasında estetik girişimle ilgili en ufak izin görülmesi bile söz konusu değildir. Neredeyse %100’e varan bir başarı oranına sahip bulunan medikal estetik uygulamaları cerrahi yöntemlere göre önemli farklılıklar göstermektedir.

Medikal Estetiğin Cerrahi Yöntemlerden Farkı

Medikal Estetiğin Cerrahi Yöntemlerden Farkı

Ciltte ve vücudun farklı bölgelerinde yaş, çevresel ve mevsimsel etkilere bağlı olarak oluşan kırışıklık, leke, sivilce, geniş gözenek ve yıpranma sebebiyle oluşan estetik kayıplar bireylerin özgüvenlerini yitirmelerine ve sosyal yaşamdan soyutlanmalarına yol açabiliyor. Estetik kayıpların giderilmesi amacıyla kullanılan cerrahi yöntemlerle bazı sorunlar giderilebilse bile, birçok farklı estetik talebine karşılık veremiyor. Bu sebeple bu tür sorunlarından kurtulmak isteyen bireylerin yardımına yeni teknoloji ürünü cihazlarla yapılan ameliyatsız estetik uygulamaları yetişiyor.

Küçük dokunuşlarla büyük sonuçların alınmasına olanak sağlayan medikal estetik uygulamaları, estetik ihtiyacı duyan bireylerin daha kısa sürede daha genç ve güzel bir görünüme sahip olabilmelerini mümkün kılıyor. Ameliyatsız medikal tekniklerle radikal değişimler elde edilemese de, ufak ve yerinde dokunuşlarla hastanın olduğundan en az 5-10 yaş daha genç ve sağlıklı görünmesi sağlanabiliyor.

Medikal estetiğin cerrahi yöntemlerden farkı söz konusu edildiğinde maliyet de önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Bir öğlen arasında lokal anestezi altında ağrısız-acısız bir şekilde gerçekleştirilen medikal estetik uygulamalar, cerrahi işlemlere oranla çok daha uygun fiyatlarla yapılabiliyor. Estetik kusurlara ameliyatsız çözümler üreterek pratik sonuçların elde edilmesini sağlayan medikal estetik, uygulama sonrası risk unsurlarını minimum seviyeye indirmesi özelliğiyle de cerrahi estetik yöntemlerinden ayrılıyor.

Ameliyatsız Estetik Uygulamalarına Örnekler

Ameliyatsız Estetik Uygulamalarına Örnekler

Cerrahi yöntemlerden farklı olarak daha kısa süre içerinde pratik sonuçların alınmasını mümkün kılan ameliyatsız estetik uygulamaları, cildin daha genç, güzel ve sağlıklı görünmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

Scarlet ile Yüz Gençleştirme

Son dönemlerin en popüler medikal estetik uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alan ve kısa sürede beklentileri en üst seviyede karşılayan scarlet ile yüz gençleştirme uygulaması fraksiyonel radyofrekans tekniği olarak da adlandırılmaktadır. Saç teli inceliğinde mikro iğnelerle cilt altına ısı verme şeklinde çalışan teknik sayesinde yaşlanma sebebiyle azalan kolajen miktarı artırılarak cildin belirgin bir şekilde gerilerek sağlıklı ve parlak bir görünüme sahip olması sağlanmaktadır.

Kök Hücre Tedavisi

Kök hücre tedavisi kulak arkasındaki bölgeden alınan 4-6 mm boyutlarındaki bir parçadan sağlıklı fibroblast hücre üretilerek enjeksiyonla ölü hücrelerin olduğu bölgeye nakledilmesidir. Yaş ilerlemesi nedeniyle ortaya çıkan sorunların giderilerek estetik bir görünüme kavuşturulmasını sağlayan kök hücre tedavisi, el, gıdı, boyun, yüz ve dekolte bölgelerine uygulanabilmektedir.

Yüz ve Göz Altı Işık Dolgusu

Yaşlanma, çevresel faktörler, genetik özellikler gibi farklı sebeplere bağlı olarak yüz bölgesi ve gözaltında ortaya çıkan sorunlar medikal estetik yöntemlerinden biri olan yüz ve göz altı ışık dolgusu ile giderilebilmektedir. Göz altında oluşan torbalar, kırışıklık ve kas gevşemeleri şeklindeki sorunları içeriğinde hyalüranik asit ve vitaminler bulunan özel bir karışımın cilde enjekte edilmesiyle ortadan kaldıran yöntem, zamanı geriye işleten olağanüstü sonuçların alınabilmesini mümkün kılmaktadır.

Mezoterapi

Çok amaçlı olarak kullanılabilen mezoterapi yöntemi, bölgesel zayıflama, cildin gençleştirilmesi, selülit tedavisi ve saç dökülmelerinin engellenerek saçın canlandırılması amaçlarına yönelik olarak uygulanır. Mikro iğnelerle cilt altına yararlı ilaçların enjekte edilmesiyle bölgesel zayıflama konusunda önemli ölçüde yarar sağlamaktadır.

Karın bölgesi, bacak, kalça, diz mide, sırt bölgesi ve kollarda meydana gelen yağların vücuttan atılması amacına yönelik olarak da uygulanabilen mezoterapi, yağlanan bölgelere ince uçlu iğnelerle ilaç enjekte edilmesi şeklinde çalışır. Selülütlerde azalama sağlayan ve yağlanma bölgelerinde 10-12 cm civarında incelmeye yol açan yöntem, cerrahi müdahale yapılmasına gerek duyulmadan estetik kazanımlar elde edilebilmesini olanaklı kılar.

Saç cildine içerisinde vitamin, eser elementler, amino asitler ve bazı enzim inhibitörleri ve bağ doku güçlendirici ilaç enjekte edilerek saçlarda meydana gelen dökülmeleri önleyen mezoterapi yöntemi, saçların daha dolgun ve canlı bir şekilde yenilenmesine olanak sağlar.

Orta deri tedavisi olarak da bilinen mezoterapi, cildin gençleştirilerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşturulması amacıyla da sıklıkla kullanılan bir medikal estetik yöntemidir. Uzman estetik hekimleri tarafından özel olarak hazırlanmış karışımların herhangi bir cihaz kullanılmadan özel iğnelerle enjekte edilmesi şeklinde çalışan teknik, cildin gerginliğini artırarak kırışıklıkların ortadan kaybolmasına olanak sağlar.

Kolajen üretimini destekleyerek cildin yaşlanmasını geciktiren mezoterapi uygulaması, herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan cildin genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını olanaklı kılar.

Vücudun farklı bölgelerinde yıllar içerisinde meydana gelen estetik kayıpları kısa süre içerisinde ameliyatsız giderme olanağı sağlayan medikal estetik uygulamaları arasında,

  • Ultra Matrix ağı ile yüz germe
  • Dudak dolgusu
  • Altın üçgen ile yüz germe
  • Cooltech Soğuk Lipoliz ile bölgesel zayıflama
  • U-Therapy ile yüz germe
  • Radyofrekans uygulaması
  • Pelleve
  • Kök hücre destekli saç dolgusu gibi farklı uygulamalar da bulunmaktadır.

Estetik Hekimleri Ne Tür Uygulamalar Yapar?

Cerrahi girişime gerek duymadan estetik kayıpların kısa sürede giderilmesini sağlayarak adeta zamanı geriye doğru işleten estetik hekimleri, ileri teknoloji ürünü cihazların da yardımıyla birçok farklı teknik kullanarak estetik dokunuşlar yapmaktadır. Tamamen sterilize edilmiş bulunan modern kliniklerde oldukça kısa zaman içerisinde ağrısız-acısız uygulamalarla birçok estetik kazanımın elde edilmesini sağlayan estetik hekimleri medikal estetik ve estetik cerrahi kapsamında birçok uygulamayı gerçekleştirmektedirler. Estetik cerrahi kapsamında ameliyatsız meme büyütme, ameliyatsız kalça büyütme ve ameliyatsız yüz germe gibi uygulamaları yapan estetik hekimleri, medikal estetik kapsamında ise,

  • Göz ve çevresindeki kırışıklıkların giderilmesi
  • Çene ve çene hattı estetiği
  • Orta yüz, yanak ve dudak dolgusu
  • Bölgesel zayıflama
  • Cilt germe
  • Selülit tedavisi
  • Kök hücre destekli saç dolgusu
  • Farklı tekniklerle yüz germe
  • Mezoterapi
  • Radyofrekans uygulaması
  • Yüz ve göz altı ışık dolgusu
  • Pelleve gibi birçok uygulamayı gerçekleştirmektedir.

Günümüzde En Çok Tercih Edilen Medikal Estetik Uygulamaları

Günümüzde En Çok Tercih Edilen Medikal Estetik Uygulamaları

Modern tıbbın her geçen gün daha da ilerlemesi birçok hastalığın ve estetik sorunların daha minimal risklerle yapılabilmesini olanaklı hakle getirmektedir. Estetik konusunda uzman seviyede bilgi ve tecrübeye sahip hekimler tarafından yapıldığında sanatsal dokunuşlara dönüşen estetik uygulamalar, her yaşta kadın-erkek birey tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Ameliyat gerektirmediği için görece daha uygun fiyatlarla yaptırılabilen medikal estetik uygulamalarından bazıları her geçen gün artan sayıda taleple karşılaşmaktadır. Bu uygulamalar arasında,

  • Scarlet ile yüz germe
  • Soğuk lipoliz ile bölgesel zayıflama
  • Kök hücre uygulamaları
  • Dudak dolgusu
  • Göz altı ışık dolgusu
  • Ameliyatsız meme ve kalça büyütme
  • Selülit tedavisi

Medikal estetik uygulamalarına ihtiyaç duyuyor veya herhangi bir uygulama ile ilgili geniş bilgi sahibi olmak istiyorsanız https://www.stsestetik.com/ adresini ziyaret ederek merak ettiğiniz tüm ayrıntıları inceleyebilir, daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak adına randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles