Sağlıklı ve genç görünmek herkesin ortak dileği olsa da, bunu gerçekleştirebilmek bazı kuralları sıkı bir disiplinle uygulamak gerekiyor. Genç ve sağlıklı görünüm denilince akla ufak tefek makyaj hileleri ve bazı sportif aktiviteler gelse de gerçekten sağlıklı ve genç görünüme sahip olmak için farklı birtakım yöntemleri kullanmak gerekiyor. Bireysel olarak birtakım yöntemler kullanarak belli bir seviyede sağlanabilen sağlıklı ve genç görünüm, profesyonel dokunuşların etkisiyle zamanı tersine çeviren mucizevi görünümlerin kazanılabilmesine olanak sağlıyor.

Her geçen gün daha popüler hale gelen medikal estetik uygulamaları, kısa süre içerisinde cilt yapısının yenilenmesine ve yaşlanma etkisiyle meydana gelen deformasyonların ortadan kaldırılmasına olanak sağlıyor. Son derece modern klinik ortamlarda yapılan profesyonel cilt bakımı, genç ve güzel görünümün ilk adımı olması hasebiyle büyük önem arz ediyor. Bir öğle molasında yaptırabileceğiniz uygulamalar sayesinde yaşlanma ve dış etkenler sebebiyle tahriş olan cildiniz bambaşka bir görünüme kavuşabiliyor.

Profesyonel Cilt Bakımları

Profesyonel cilt bakımı yaş alma, genetik faktörler, çevresel etkiler, yanlış beslenme, stres gibi sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan cilt sorunlarının giderilmesinde oldukça etkilidir. Farklı tekniklerin tek tek veya kombine bir şekilde kullanılmasıyla uygulanan profesyonel cilt bakımı uygulamaları cildin besleyerek daha bakımlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Cilt bakımı ve medikal estetik uzmanı hekimler tarafından yapılan klinik uygulamalar

  • Konsültasyon
  • Ön hazırlık
  • Cilt analizi
  • Cildin temizlenmesi
  • Peeling ve Buhar uygulamasıyla gözeneklerin açılması
  • Nemlendirme
  • Cildin arındırılması
  • Maske uygulaması ve son kontroller şeklinde aşamalardan oluşmaktadır.

Son derece steril ortamlarda ileri teknoloji cihazlar ve cilt yapısına uygun kaliteli kozmetik ürünlerle yapılan cilt bakımı, oldukça kısa süren seanslarla yapılmaktadır.

Hydrafacial Tekniği İle Profesyonel Cilt Bakımı

Hydrafacial tekniği en ufak bir cerrahi işlem veya deri altına enjeksiyon yapılmadan uygulanabilen bir cilt bakım yöntemidir. Kadın-erkek tüm bireylere uygulanabilen cilt bakım tekniği vakum etkisine sahip ileri teknoloji ürünü bir cihaz yardımıyla yaklaşık yarım saat süren seanslarla yapılmaktadır. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayarak ciltte oluşan her türlü deformasyonun ortadan kaldırılmasına olanak sağlayan yöntemde, birbirinden farklı birçok bakım tekniği kombine edilerek tek bir seansta uygulanabilmektedir. Uygulama sırasında,

  • Cilt temizliği
  • Nemlendirme
  • Cilt soyma
  • Yenileme
  • Antioksidan koruma işlemleri yapılır.

İçeriğinde hyalüranik asit ve protein içeriğine sahip solüsyonların cilt altına uygulanması şeklinde çalışan hydrafacial cilt bakım yöntemi, oldukça hızlı ve sonuçları açısından son derece tatmin edici bir uygulamadır.

Hyrdafacial cilt bakım tekniğini diğer tekniklerden ayırarak özel kılan şey, vakumlu korteks bağlığa sahip ileri teknoloji ürünü cihaz sayesinde cildin mikroskobik düzeyde soyulabilmesidir. Bu ayrıcalıklı özellik sayesinde farklı sebeplere bağlı olarak oluşan ölü hücreler ciltten tamamen arındırılmaktadır. Cilt yüzeyinde meydana gelen kırışıklık, siyah leke gibi oluşumları da ortadan kaldıran uygulama sayesinde yarım saat gibi kısa bir sürede parlak ve canlı bir cilt görünümüne sahip olunması mümkündür.

Ameliyatsız Estetik Uygulamaları

Tüm canlı yaşam formları yapım ve üretim, yıkım ve tüketim süreçlerinden geçer. Belli bir yaş sonrası esnekliğini kaybeden cilt yapısında ortaya çıkan estetik kayıplar, her geçen gün daha ileri safhalara evrilir. Ancak özellikle son yıllarda popülerlik kazanan ameliyatsız estetik uygulamaları cildin kaybettiği elastikiyet ve canlılığın yeniden kazanılmasını mümkün kılmaktadır. Son derece modern ve tamamen steril klinik ortamlarsa uzman estetik hekimleri tarafından yapılan uygulamalar sayesinde fiziki görünüm 5-10 yıl önceki haline döndürülmektedir.

Cerrahi girişimler her ne kadar daha radikal sonuçların alınabilmesini sağlasa da, hem maliyet hem de iyileşme sürelerinin beklenenden uzun olması sebebiyle en son tercih olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca ameliyat sırasında ve sonrasında oluşması muhtemel komplikasyonlar ve enfeksiyon riski, estetik ihtiyacı hisseden bireyleri ameliyatsız estetik uygulamalarına yönlendirmektedir.

İnvaziv, yani herhangi bir cerrahi uygulama gerektirmeden yapılabilen birçok farklı teknik, kişinin ihtiyaç duyduğu estetik ihtiyaçları en üst düzeyde karşılar niteliktedir.

  • Ameliyatsız yüz germe
  • Dudak dolgusu
  • Yüz ve göz altı ışık dolgusu
  • Mezoterapi
  • Kök hücre uygulaması
  • Radyofrekans uygulaması
  • Soğuk lipoliz bölgesel zayıflama
  • Kök hücre destekli saç dolgusu
  • Pelleve (altın ütü) ameliyata gereksinim duyulmadan yapılabilen estetik uygulamalardır.

Botoks Uygulamaları

Estetik denilince akla ilk gelen uygulamalardan biri hiç kuşkusuz botokstur. Yüz bölgesinde yıllar içerisinde sayısız kereler tekrarlanan gülme, ağlama, şaşırma şeklindeki mimikler yüz bölgesinde kalıcı olan kırışıklıklar oluşturur. Bireyin cilt yapısına göre farklı derinliklerde ve boyutlarda oluşan bu tür cilt deformasyonları bazı kişilerde çatık kaçlı ve kızgın bir yüz ifadesi oluşturmaktadır. Bireyi olduğundan daha yaşlı ve sevimsiz gösteren bu yerleşik çizgiler, bireyin yaşı, cilt yapısı, kas yapısı gibi, özelliklere bağlı olarak farklı seviyelerdedir.

Doğal ve saflaştırılmış bir protein olan botoks, çizgilerin meydana gelmesine sebep olan kas hareketlerini minimum seviyeye indirerek cildin katlanmasını ve çizgi oluşturmasını engeller. Kaslarda geçici zayıflama meydana getirerek uygulama bölgesini daha gergin ve yenilenmiş bir görünüme kavuşturan botoks,

  • Dudak çevresinde oluşan kırışıklıklar
  • Göz çevresinde oluşan kaz ayakları
  • Burun ile ağız arasındaki bölge,
  • Boyun bölgesindeki kırışıklık oluşumları
  • Alın ve kaş arasında oluşan çizgiler
  • Dudaktan çeneye doğru inen kırışıklıklar
  • Avuç içi
  • Koltuk altı
  • Ayak tabanı terlemeleri gibi sorunların çözümünde etkilidir.

Clostridium Botilinum adlı bakteriden elde edilen toksinin sorunlu bölgeye enjekte edilmesi şeklinde işleyen yöntem yaklaşık 4 ila 6 aylık sürelerle etkisini koruyabilmektedir. Klinik ortamlarda uzman estetik hekimleri tarafından yapılan botoks uygulamaları yaklaşık 10 ile 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir. Uygulamanın 3. gününden sonra ortaya çıkan botoks etkisi, 10 ila 15 gün sonunda tam olarak belirgin hale gelir. Herhangi bir ağrı-acı hissi yaşatmadan yapılan işlem sonrası birey sosyal yaşamına aynı gün dönebilmektedir.

Gençlik Aşıları

Olduğundan daha genç görünmek isteyen, ancak cerrahi müdahaleden kaçınan bireylerin en fazla tercih ettiği uygulamalardan biri de gençlik aşısıdır. Mezoterapi iğnesi olarak da adlandırılan mikro iğnelerle cilde hyalüranik asit enjekte edilmesi şeklinde uygulanan gençlik aşısı, yüz, dekolte ve boyun bölgesi ve ellerde meydana gelen kurulukların giderilmesinde oldukça etkili bir tedavidir. Hastanın ihtiyaçlarına göre düzenlenen tedavi protokolüyle sürdürülen gençlik aşısı uygulaması genellikle 10 ila 15 günlük aralarla yapılan 2 veya 3 seanstan oluşmaktadır.

Gençlik aşısı yapıldıktan sonra ciltte oluşan parlaklık ve canlılığın belirgin olarak görülmesi 2 ila 5 gün sürebilir. Aşı yapılmasını takip eden günlerde hafif şişme, morluk ve kızarıklık görülse de bu tür belirtiler birkaç gün içerisinde kendiliğinden kaybolur. İnsan sağlığı üzerinde bilinen bir yan etkisi bulunmayan gençlik aşıları iğneye aşırı hassasiyeti olanların dışında herkese güvenle uygulanabilir. Gençlik aşısı yaptıran bireylere uygulama sonrası bol bol sıvı tüketmeleri, güneşin zararlı etkilerine karşı korunmaları ve sigara tüketimine ara vermeleri önerilir.

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Sağlıklı yaşam her bir bireyin temennisi olmakla birlikte, bazı küçük detayların periyodik olarak uygulanmasını gerektirir. Düzenli ve dengeli beslenme, vücut ve ağız bakımı, düzenli yaşam alışkanlığı edinmek, alkol ve sigara tüketiminden uzak durmak, fiziksel ve zihinsel aktiviteler sağlıklı yaşam için edinilmesi gereken alışkanlıklardır. Bu tür gerekliliklerin olabildiğince yerine getirilmesi bazı hallerde yeterli olmayabilir. Genetik özellikler, yaş alımı ve çevresel etkenler sebebiyle cilt yapısında meydana gelebilen sorunların çözümü için profesyonel destek alma ihtiyacı duyulabilir.

Daha estetik ve genç bir görünüme sahip olmak adına kullanılan tıbbi yöntemlerden yararlanmak suretiyle yaşamı daha sağlıklı ve yenilenmiş bir görünümle sürdürmek mümkündür. Medikal estetik uzmanları tarafından son derece modern kliniklerde yapılan sağlıklı yaşa uygulamaları, kısa sürede etkisini göstererek uzun yıllar genç ve dinç bir görünüme sahip olmanızı sağlayabilmektedir.

  • Zayıflama ve Kavitasyon
  • Venüs Legacy ile bölgesel incelme
  • Velashape 3
  • Hydrafacial ile profesyonel cilt bakımı uygulamaları sağlıklı yaşam adına alınabilecek profesyonel destekler arasında yer almaktadır.

Zayıflama ve Kavitasyon

Sağlıklı yaşam kötü beslenme alışkanlıklarından uzak durarak vücudun sürekli formda bir görünüme sahip olmasıyla mümkündür. Vücutta farklı sebeplere bağlı olarak biriken ve hem sağlık hem de estetik açıdan önemli kayıplara sebep olan yağlar, kavitasyon tekniğiyle kısa süre içerisinde yok edilebilmektedir. Bölgesel zayıflama tekniği olarak da bilinen kavitasyon tekniği, aşırı yağlanma sebebiyle kötü görünümler oluşturan bölgelere ultrasonik ses dalgaları verilmesi şeklinde çalışır.

Venus Legacy İle Bölgesel İncelme

Venus legacy, farklı sebeplere bağlı olarak meydana gelen sarkmalar sebebiyle elastikiyetini yitiren cildin sıkılaştırılması, selülitlerin tedavisi ve bölgesel zayıflama amacıyla kullanılan bir tekniktir. Ameliyatsız yüz germe uygulamalarında da oldukça etkili sonuçlar veren Venus legacy ile sağlıklı ve genç bir görünüme kısa sürede sahip olmak mümkündür.

Velashape 3

Velashape 3 uygulaması sürekli kilo alıp verme sebebiyle vücutta meydana gelen sarkmaların kısa sürede toparlanmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Yaklaşık 30 ila 45 dakikalık seanslar halinde yapılan uygulama her bir seansta 1 ile 3 cm arasında bölgesel incelme sağlar. Özellikle yeni doğum yapmış bireylerde memnuniyet veren sonuçlar sağlayan velshape 3 uygulaması, selülit oluşumlarının ameliyatsız giderilmesi konusunda oldukça etkili bir yöntemdir.

Hydrafacial ile Profesyonel Cilt Bakımı

Birbirindenfarklı cilt bakım tekniklerin kombine bir şekilde uygulanabilmesini mümkün kılan yöntemle yıpranan cildin yenilenmesi, akne ve leke oluşumlarının ortadan kaldırılması hedeflenir. Vakum etkisine sahip ileri teknoloji ürünü bir cihaz yardımıyla yapılan cilt bakımı, herhangi bir ilaç veya enjekte edilmesine dayalı bir yöntem olmaması sebebiyle diğer tekniklerden ayrılır. Cildin analiz edilmesiyle başlayan uygulama 4 farklı aşamadan oluşan seanslar sonunda cilde taze ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Genç görünmek ancak,  sağlıklı yaşamın zorunlu kıldığı uygulamaların eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde yerine getirilmesiyle mümkün hale gelir. Cildinizin dört mevsim boyunca sağlıklı ve dinç bir görünüme sahip olabilmesi adına siz de estetik mucizesinden yararlanabilir, https://www.stsestetik.com/ adresini ziyaret ederek ihtiyaç duyduğunuz tüm uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles