Özellikle kadınlar açısından kusursuz ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmek son derece kritik bir öneme sahiptir. Ayrıca canlı ve dinç bir cilt görümünün sağlanması da kadınlar için oldukça önemli bir mesele olmakla birlikte bu konuda yaşlılık, güneş ve diğer dış faktörler pek çok olumsuzluğun ortaya çıkabilmesine sebep olmaktadır.

Bu kapsamda günümüzde sağlıklı, pürüzsüz, dinç ve canlı bir cilde sahip olmak adına kullanılabilecek pek çok yöntem bulunmakla birlikte bunlar arasında en ön plana çıkanı ise şüphesiz Dermapen Uygulaması olarak bilinen kadim uygulama gelmektedir.

Dermapen Uygulaması antik çağlardan itibaren kullanılan kökleri çok eski zamanlara dayanan cilt sağlığının korunması işlemidir. Günümüzde ise modernize olarak son teknolojik ekipmanlar dahilinde güncel olarak daha etkili bir şekilde uygulanabilmektedir. Özellikle profesyonel ve doğru eller aracılığıyla düzenli olarak kullanılması durumunda uygulamanın muhteşem sonuçlar verdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Dermapen Uygulaması nedir?

Dermapen Uygulaması Nedir?

Dermapen Uygulaması ile cildin sıkılaştırılması ve buna bağlı olarak güçlü bir görünüme sahip olması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda uygulama kapsamında yapılan işlemler aracılığıyla yüzde yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan kusurların görünümü en aza indirilir. Cildin sıkılaşması sağlanarak, cilt yüzeyinin ve alt tabakanın hava alması adına gerekli işlemler uygulanır. Uygulamanın sonucunda ise daha bakımlı, kusursuz ve sağlıklı bir cilt görünümü elde edilmektedir.

Dermapem Uygulamasının kökleri antik Çin Medeniyetine kadar dayanmaktadır. Elde edilen bulgulara göre milattan önceki yıllarda Çin Medeniyetinde prenslere mikro küçüklükte iğneler aracılığıyla cildin sağlıklı bir görünüme kavuşması amacıyla bu işlemin aktif bir şekilde uygulandığı bilinmektedir.

Mikro iğneler aracılığıyla Çin Prenslerine yapılan bu uygulama ise günümüzde Dermapen adını almaktadır. Tahmin edileceği üzere günümüzde ortaya çıkan teknolojik gelişmeler ışığında uygulamadan daha verimli sonuçlar alınmakla birlikte işlemler daha basit ve doğal yollardan yapılabilmektedir. Peki, dermapen uygulaması ne işe yarar?

Dermapen Uygulaması Ne İşe Yarar?

Dermapen Uygulamasının faydaları kapsamında elde edilebilecek pek çok özel avantaj özellikle kadınlara sunulmuştur. Dolayısıyla başta cildin yaşlılığa bağlı ortaya çıkan olumsuz etkilerden arındırması olmak üzere, sağlıklı ve efektif bir görünümün cilt yüzeyinde elde edilebilmesine kadar cildin yararına pek çok sonucun bu uygulama aracılığıyla alınması mümkündür.

Aynı zamanda cilt üzerinde oluşan akne, sivilce, yara ya da benzeri olumsuzlukların giderilebilmesinde de kullanılabilen uygulama ile sağlıklı bir cilt görünüm elde etmek son derece kolaydır

Dermapen Uygulamasının Avantajları

genel hatlarıyla şu şekildedir:

  • Cildi sağlıklı ve güçlü bir görünüm kazandırır.
  • Cilt sıkılaştırılır ve yaşlanmaya bağlı olumsuz etkiler ortadan kalkar.
  • Çatlaklar, cerrahi müdahale sonrası izler gibi lekelerin etkisini azaltmaktadır.
  • Sivilce ve akne gibi cilt sağlığını olumsuz etkileyen faktörler tamamen ortadan kaldırılır.
  • Güneş lekeleri ve göz çevresinde oluşan morluklar giderilebilmektedir.
  • Gözeneklerin sıkılaşması sağlanmaktadır.
  • Göz torbalarının giderilmesi sağlanmakla birlikte yaşlılığa bağlı diğer tüm cilt yüzeyi üzerindeki olumsuzluklar da uygulama kapsamında giderilebilmektedir.
  • Cildin alt katmanı nefes alır ve nem dengesi korunur.
  • Uygulama sonrasında yanık, leke ya da iz gibi oluşumların meydana gelmesi mümkün değildir.
  • Her mevsim uygulanabilmektedir.
  • Kısa süre içerisinde etkili sonuçların alınmasını sağlar.

Tüm bunların dışında Dermapen Uygulaması aracılığıyla sıkı, pürüzsüz ve kusursuz bir cilt görünümün elde edilmesi mümkün olmaktadır. 6 hafta gibi kısa bir sürede etkilerini gösteren uygulamanın yapılması süreci ise son derece ağrısız ve sızısız bir şekilde tamamlanmaktadır. Dermapen Uygulaması hangi bölgelere uygulanır?

Dermapen Uygulaması Hangi Bölgelere Uygulanır?

Dermapen Uygulaması cilt yüzeyinde pek çok farklı alana etkili ve işlevsel bir şekilde uygulanabilmektedir. Cilt üzerinde yaşanan neredeyse tüm sorunların çok kısa bir süre içerisinde etkili bir şekilde çözülmesine büyük katkılar sağlayan uygulamanın geniş yelpazeye sahip bir uygulama alanı da bulunmaktadır.

Özellikle yüz ve boyun gibi alanlarda yaşanan yaşlılığa bağlı cilt sağlığı sorunlarının giderilmesi adına Dermapen Uygulaması daha çok tercih edilmektedir.

Buna karşın en genel anlamıyla Dermapen Uygulamasının yapılabildiği cilt bölgeleri genel hatlarıyla şu şekildedir:

  • Göz altı torbaları ve kaz ayağı bölümü
  • Yüz ve çevresi
  • Alın ve kaş bölgesi
  • Dekolte bölgesi
  • Çene sarkıkları
  • Boyun ve tüm çevresi
  • Yanak bölgesinde bulunan akneler ve sivilcelerin oluştuğu alanlar
  • El ve kol

Gibi pek çok alana uygulamanın etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkündür. Tamamen doğal yöntemler kullanılarak gerçekleşen Dermapen Uygulaması nasıl yapılır?

Dermapen Uygulaması Nasıl Yapılır?

Belirtilmiş olduğu gibi uygulama kapsamında cilt yüzeyine yapılan temel işlem yüzeyde delikler açılmasıdır. Özel olarak üretilen mikro iğneler kullanılarak açılan delikler aracılığıyla cildin alt katmanı nefes alabildiği gibi aynı zamanda doğal solüsyonlar aracılığıyla cilt uyarılmaktadır.

Bu uyarım sonucunda cildin kendi kendini yenileme süreci başlıyor olmakla birlikte cilt çok kısa bir süre içerisinde tepki vererek üst katmanın daha sağlıklı bir yapıya kavuşması adına gerekli olan üretimler gerçekleştirmektedir. Dermapen Uygulaması nasıl yapılır?

Uygulamanın öncelikli olarak uzman ve profesyonel medikal estetik hekimi aracılığıyla ve özel üretilmiş teknolojik ekipmanlarla yapılması gerektiği belirtilmelidir. Bu kapsamda uygulama esnasında özel olarak üretilen solüsyonlar ve mezoterapi de kullanılan diğer solüsyonlar en öneme bileşenlerdir.

Aynı zamanda cildin kendi kendini yenileme sürecinde en önemli itici kuvvet olan bir diğer bileşen ise hyalüronik asittir. Dermapen Uygulaması nasıl yapılır?

Dermapen Uygulaması Yapılma Süreci

şu şekildedir:

  • İlk olarak uygulamanın yapılacağı cilt yüzeyi makyaj ya da benzeri ürünlerden temizlenir ve dezenfekte edilir.
  • Bir sonraki aşamada uygulamanın yapılacağı cilt bölümüne hyalüronik asit ve diğer solüsyonlar nazikçe uygulanır.
  • Bir sonraki aşamada özel olarak üretilen mikro iğneler yardımıyla ciltte kusurun oluştuğu bölgeye kanallar açılır.
  • Titreşimli iğneleme tekniği kullanılır ve ilk uyarıcı oluşturulur.

Yaklaşık 20 dakika kadar süren bu işlemler aracılığıyla Dermapen Uygulaması tamamlanmaktadır. Uygulamanın etkili sonuç verebilmesi adına ise seans sıklığı ve seans sayısı da etkili bir öneme sahiptir.

Dermapen Uygulaması Kaç Seans Sürer?

Dermapen Uygulaması seans süresi belli durumlara göre farklılık gösterebilmektedir. Bu noktada temel belirleyici uygulamadan beklenen ve cilt üzerinde bulunan kusurun mahiyetidir. Tüm cilt tipleri için uygulan olan uygulamanın bir diğer belirleyicisi de cilt tipidir.

Seans süresini belirliyor olmasına karşın cilt tipleri arasında uygulamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair belirleme bulunmamaktadır. Tamamen seans süresinin ne kadar süreci ile ilgili bir etki göstermektedir.

Dermapen Uygulaması seans süresi ortalama 20 ile 40 dakika aralığında olmakla birlikte, ciltte bulunan kusurların talep edilen ölçüde göre seansların sayısı da değişiklik göstermektedir. Çoğunlukla 6 hafta içerisinde uygulama kapsamında olumlu sonuçların alınması mümkün olmakla birlikte sıradan bir tedavi 3 ile 6 hafta arasında değişiklik göstermektedir.

Bunula birlikte ilk olumlu sonuçların elde edilebilmesi adına 2 ile 4 seans aralığında arada bir ay boşluk bırakılarak uygulamanın gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca uygulamaya başlanması durumunda hekim seans konusunda ne kadar seansa ihtiyaç duyulacağına dair kapsamlı bir açıklama yapmaktadır.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles