Kök hücre destekli saç dolgusu, günümüz ihtiyaçlarının bir numaralı ilgi alanlarından biridir. Nitekim, kök hücre şimdinin tıbbi ve yaşamsal ihtiyaçlarını belirlerken, geleceğe dair de bir perspektif sunar. Bu anlamda, kök hücre destekli saç dolgusu çalışmaları da gitgide değer kazanmaya başlamıştır.

Oldukça profesyonel bir ekibin gerçekleştirdiği işlemler doğrultusunda, kafanızdaki seyreklikten açılmalara, saçlardaki zayıflıktan dökülmelere değin birçok problem için de çözüm kök hücre destekli saç dolgusu imdadınıza yetişecektir. Oldukça pratik şekilde, basit işlemlerle gerçekleştirilen bu operasyonlar saçlarınızı daha gür, güçlü ve çekici kılmak adına yapılmaktadır.

Kök hücre destekli saç dolgusu, başvurduğunuz andan itibaren, önerilen bakım yöntemleriyle birlikte, hemen harekete geçilecek bir işlemler bütününü kapsamaktadır. O yüzden, eğer herhangi bir ihtiyacınız varsa, bir an önce kendinizi emin ellere bırakmanız tavsiye edilir.

Kök Hücre Nedir?

İnsanın temel destek noktalarını hücreleri oluşturur. Bu hücrelerin gelişim süreci, organlarınızın işleyişini, dokularınızın gelişimini de belirler. Hücreler yaş ilerledikçe daha zayıf hareket etmeye başlarlar. Bu noktada, kimi hücrelerin de bunların tam aksine hızlı bir şekilde yol aldıkları görülür. İşte, tek bir hücre üstünden yüzlerce hücreye varabilecek etki alanı yaratanlarına kök hücre denilmektedir.

Kök hücreler, genellikle kas ve sinir hücresi dediğimiz yapılardan meydana gelirler. Kendini dönüştürme, yenileme gibi temel özelliklere sahip bu hücreler, rahatlıkla başka hücrelere de dönüşebilirler. Bu hücreler şekil değiştirerek, özel denilen her türlü hücre tipine dönüşerek; çeşitli doku arızalarına, kansere ve ciddi hastalıklara fayda sağlayabilirler. Bununla birlikte, saç ekimi hususunda da yine kök hücrenin avantajlarından faydalanılabilmektedir.

Kök Hücre Destekli Saç Dolgusu Nedir?

Günümüzde artık hızlı yaşam tüm yönüyle bizi etkisi altına almaktadır. Onca egzoz dumanının, onca tozun, onca katkı maddesinin etkisi altında boğulan ve hiçbir şeye tam olarak yetişemeyen insan, fizyolojik anlamda da giderek tükenmektedir. Her türlü rahatsızlığın giderek arttığı günümüzde, saçlarımız da bundan nasibini almaktadır. Kişilerin saç telleri zayıflamakta, saçları dökülmektedir. Ayrıca, kepek sorunu arttığı gibi, yağlanma, saçkıran gibi olumsuz etkiler de belirgin hale gelmektedir. Bu yönde, her problemin bir de çözüm yolu ortaya konulmaktadır.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin artışıyla birlikte, saçlarınıza gösteremediğiniz özenin, uzmanlar tarafından gösterilmesi mümkündür. Hayatınızdaki zorluklara çare üretmek adına yanınızda olan uzmanlar, kök hücre destekli saç dolgusu sayesinde de size destek sağlamaktadırlar.

Alkol, sigara, sağlıksız beslenme, uyku düzensizlikleri, psikolojik sorunlar, stres, ilaç kullanımı gibi faktörüler saçlarınızı, saç köklerinizi de kolayca etkiler. Vitamin eksiklikleri, hormonal bozukluklar da etkisini saçta hemen gösterebilir. Keza, bilhassa erkeklerde saç dökülmesi de hızla görülebilmektedir. Bununla birlikte, kimi genetik faktörlerin de karşılığı saçlarınızda görülebilir. Maalesef, bu faktörlerin bazıları da negatif etkiye sahiptir. Ayrıca, yaşınızın ilerlemesiyle beraber, saçlarınız da daha dayanıksız bir hal alır. Berber, kuaför gibi ortamlarda yaptırdığınız her işlem de saçlarınızda hassas etkiler bırakır. Bu yönde, kök hücre saç dolgusu imdadınıza yetişmek adına tasarlanmış bir tedavi yöntemidir.

‘Dr Cy J Hair Stem Cell’ şeklinde de isimlendirilen kök hücre saç desteği, enjeksiyonlar aracılığıyla saç diplerinize uygulanan birtakım işlemlere göre belirlenmektedir. Bu işlemler oldukça basit şekilde uygulanır. İşlem ortalama 10 dakika kadar sürer. Ardından, kişi günlük sosyal yaşamına, aksatmaksızın devam edebilir. Bu işlemler birer ya da ikişer hafta arayla, sürekli tekrarlanır.

Saçın biçimine, yapısına ve ihtiyacına göre, seans ihtiyacı da belirlenir. Fakat, genel anlamda, ortalama ihtiyaç 4-8 seans arasında değişmektedir. Saça herhangi bir müdahale yapıldığında, sadece o gün içinde 24 saat boyunca bir bakım, yıkama vd. yapılmaması şarttır.

Kök Hücre Destekli Saç Dolgusu Nasıl Yapılır?

Kök hücre destekli saç dolgusu, kök hücre için az bir miktarda yağ dokusunun alınmasıyla başlar. Bu yağ dokusu, saça şırıngalarla, ince uçlu iğnelerle dikkatlice enjekte edilir. Saç ekimiyle birlikte ya da saç ekimini takip eden süreçte de, bu enjekte işlemleri devam eder. Bu hücreler, kimi zaman kulağın arka kıkırdağında bulunan bölümden alınır. Buradan saç dökülmesinin olduğu yerlere uygulanır.

Uygulama yapılırken, lokal anestezi yapıldığından, kişi hiç ağrı, sızı, kanama, kızarıklık gibi göstergelerle karşılaşmaz. Bu işlemler kısa aralıklar devam eder. Ardından yaklaşık, 6 aylık bir sürecin sonunda gözle görülür bir fark ortaya çıkmaya başlar.

Kök hücre desteği kişinin kendi yağ dokusundan yapıldığı için, herhangi bir yan etkisi de mevcut değildir. Kişiden alınan bu hücreler, hasar görmüş dokulara teknik olarak 32G diye tabir edilen iğnelerle yedirilir. Zayıfladığı düşünülen saç folikülleri harekete geçirilir. Saç foliküllerinin küçülerek incelmesi saç derisini de hassas hale getirir. Böylece, saç tüm tehlikelere de açık olur. Bunu önlemek için gerçekleştirilen işlemler neticesinde, saçlarda bir canlanma meydana gelir. Saç deriniz birçok rahatsızlığa ve olumsuzluğa karşı daha kuvvetli hale getirilir.

Kök hücre destekli saç dolgusu, günümüzün modern tedavi yöntemlerinden biri şeklinde bilinmektedir. Bu tedaviye başvuru her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Kök hücre ekiminin normal saç ekimine, klasik yöntemlere göre başarı oranı da daha yüksektir. Çünkü son model tıp çalışmalarını da kapsamaktadır. Gitgide gelişen teknolojiyle beraber, tıp alanında yaşanan bu baş döndürücü hız, doğal tedavilerin de arttığı bir gelişim alanına doğru kaymaktadır. O anlamda, kök hücre tedavisi kişinin kendi hücrelerinden elde edildiği için de, o doğallığı fazlasıyla barındırmaktadır.

Kök Hücre Destekli Saç Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?

Kök hücre destekli saç dolgusu, saçlarını güçlendirmek isteyen herkesin yaptırabileceği bir işlemdir. Özellikle, zayıf saç telleri olanlar, saçları çabuk ve sık dökülenler, saçlarında seyreklik yaşayanlar özellikle yaptırabilir. Saç foliküllerinin güçlendirilmesiyle birlikte, gözle görülür bir değişim de fark edilecektir.

Mevcut tedavide, cinsiyetin bir önemi yoktur. Erkekler de kadınlar da, bu yöntem için başvuruda bulunabilirler. Yıpranan saçlar, seyrelme problemleri, cansızlık belirtileri gibi unsurlar kök hücre destekli saç dolgusu vasıtasıyla yok edilebilir. Bununla birlikte, her yaştan insana uygulanabilirliği de mümkündür.

 Kök Hücre Destekli Saç Dolgusu Ekimi Neden Önemlidir?

Kök hücre destekli saç dolgusu ekimi, saçlarınızda gözle görülür, elle fark edilir bir gelişime neden olacaktır. Öyle ki, kök hücre tedavisi salgılanan yenilenme ve büyüme hormonlarını da tetikler. VEGF denilen bu hormonun saçınıza nüfuzuyla birlikte, saç dipleri hava alan, gözenekleri açılan, saç telleri kalınlaşan ve saçları parlaklık kazanan bir insana dönüşebilmeniz de mümkündür.

Kök hücre destekli saç dolgusu yapılırken, sadece sterilizasyon dediğimiz temizliğe çok dikkat edilmelidir. Herhangi bir alerjik etkisi yoktur. Sadece, temiz bir işlem yapılmalıdır. Ayrıca, kişi tedavi gününden sonraki aşamada kafasını ellememelidir, saçlarına bir şey sürmemelidir, banyo yapmamalıdır. Kişi aklına bir şey takıldığı zaman, kendi başına hareket etmekten ziyade, bu işin uzmanına soru sormalıdır. Herhangi bir enfeksiyon halindeyse, saç derisinin olduğu bölgeye antibiyotik içerikli bir kremle müdahale edilebilir. Fakat, bu tedavi yöntemi oldukça sağlıklı, hijyenik, kolay bir içeriğe sahiptir. O manada, hemen hemen herkes gönül rahatlığıyla kök hücre destekli saç dokusu uygulaması yaptırabilir.

 

Ayrıntılı Bilgi: 05330533340

Tüm Sorularınız ve Ücretsiz Muayene için E-mail Adresimiz : info@stsestetik.com

Medikal Estetik ve Estetik Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Bize Yazın ; https://www.stsestetik.com/soru-cevap

About the Author

Dr. Sami Tan Sarıgül

STS Estetik- Estetik ve Güzellik Merkezi kurucusu ve sahibi olan Dr. Sami Tan Sarıgül Klinik çalışmalarını Türkiye ve uluslararası ülkelerde gerçekleştirmektedir.

View All Articles